Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Τούρκοι ψεύτες παραπληροφορούν ανιστόρητα για την Μικρασιατική καταστροφή

 


Είναι τρομερό, ότι τα καθεστώτα πορεύονται με ψέματα, παραπληροφόρηση και προπαγάνδα.

Νέα πρόκληση με πρωτοφανή ανακοίνωση από το τουρκικό ΥΠΕΞ, που μιλά για «μη ρεαλιστικές δηλώσεις» της Ελλάδας για τη Μικρασιατική Καταστροφή, ενώ επαναφέρει τη συζήτηση για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δείχνει την έκταση του τουρκικού αναθεωρητισμού και το σημείο στο οποίο έχει φτάσει πλέον η εκστρατεία των fake news στη γείτονα, που δεν έχει πάτο και παραποιεί την ιστορία και όχι μόνο.

Η Άγκυρα κατηγορεί την Ελλάδα ότι λέει ψέματα για την Μικρασιατική Καταστροφή και ότι ήταν αυτή που έχει προχωρήσει και στο παρελθόν αλλά και τώρα σε «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» και δεν ντρέπεται που ξεφτιλίζεται με τα ψέματα που λέει διεθνώς.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ ξεκινά κάνοντας λόγο για «μη ρεαλιστικές και παράλογες δηλώσεις και ενέργειες» από τις ελληνικές αρχές για τη Μικρασιατική Καταστροφή.

«Μέσω αυτών προσπαθούν να κάνουν τους πολίτες να ξεχάσουν την ήττα του ελληνικού στρατού κατά τη διάρκεια της "εισβολής" στην Ανατολία και τα βάρβαρα εγκλήματα που διέπραξε κατά της ανθρωπότητας και να διαστρεβλώνει τα ιστορικά γεγονότα και την άποψη της κοινής γνώμης και της διεθνούς κοινότητας. Παρατηρούμε ότι προσπαθούν να παραπληροφορήσουν την κοινωνία με ψέματα» συνεχίζει η προκλητική ανακοίνωση γεμάτη ψέμα από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Το φαιδρό τουρκικό ΥΠΕΞ του καθεστώτος Ενρογάν επιχειρεί να κάνει για άλλη μια φορά επιλεκτική ανάγνωση της Συνθήκης της Λωζάνης, την οποία πολλάκις έχει διαστρεβλώσει, επικαλούμενο το άρθρο 59 στο οποίο αναφέρεται, σύμφωνα με την Άγκυρα, ότι «η Ελλάδα αναγνωρίζει την υποχρέωσή της να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πράξεις του ελληνικού στρατού στην Ανατολία αντίθετα με το Πολεμικό Δίκαιο» κάνοντας λόγο οι άθλιοι Τούρκοι για μαζικές δολοφονίες και καταστροφές στην Ανατολία.

«Όργιο» διαστρέβλωσης: «Η Ελλάδα δέχθηκε να καταβάλει αποζημιώσεις για τη διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας»

«Θυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα αποδέχθηκε τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και καταδικάστηκε να καταβάλει αποζημιώσεις» υποστηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου