Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

O Σι Τζινπίνγκ απέφυγε να να πάει σε δείπνο με δικτάτορα Πούτιν και Ερντογάν και να φωτογραφηθεί

 



Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δεν παρέστη σε ένα δείπνο με τους ηγέτες 11 χωρών που μάζεψε ο δικτάτορας Πούτιν για να δείξει ότι δεν είναι εντελώς απομονωμένος.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, βρήκε την δικαιολογία ότι προσέψει τον COVID-19, όπως δήλωσε σήμερα στο Reuters μία πηγή από την κυβέρνηση του Ουζμπεκιστάν.

Ο Σι πραγματοποιεί την πρώτη επίσκεψή του στο εξωτερικό από την έναρξη της πανδημίας και λαμβάνει μέρος αυτή την εβδομάδα σε μία διάσκεψη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης, εντός του οποίου, έχουν ηγετικό ρόλο η Κίνα και η Ρωσία.

Ο Κινέζος πρόεδρος απουσίασε και από τις ομαδικές φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν αργά χθες το βράδυ, όταν οι ηγέτες των χωρών της συνόδου, συμπεριλαμβανομένων του δικτάτορα Βλαντίμιρ Πούτιν και τους αρχηγού του καθεστώτος της Τουρκίας  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πήγαν στο δείπνο.

Μία πηγή της κυβέρνησης του Ουζμπεκιστάν επιβεβαίωσε την απουσία του Σι και δήλωσε ότι η κινεζική αντιπροσωπεία επικαλέστηκε την πολιτική που εφαρμόζει για την COVID-19, δικαιολογώντας την απουσία του προέδρου Σι.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου