Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Παρέμβαση τώρα στις τιμές προιόντων και καυσίμων - Δώστε τέλος στους απατεώνες

 


Η κατάσταση στην αγορά είναι δραματική, και δεν φταίει μόνο η εκτόξευση του κόστους ενέργειας, αλλά και οι πρόθυμοι απατεώνες που κλέβουν ασύστολα και προκλητικά τους πολίτες.

Το πλήγμα και από τις συνεχείς ανατιμήσεις στα καύσιμα, είναι μεγάλο και ανεξέλεγκτο. Οι τιμές αυξάνονται καθημερινά χωρίς κανένα έλεγχο απο τα αρμόδια υπουργεία, με τη τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης, σήμερα να ξεπερνά τα 2,42 λίτρα στην Αττική, και πάνω απο 2,60 στην περιφέρεια!!

Οι τεράστιες αυτές αυξήσεις εντείνουν την πίεση που δέχονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην προσπάθειά τους να καλύψουν τις βασικές ανάγκες - υποχρεώσεις τους. 

ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ να αντεπεξέλθουν, αρκετοί συμπολίτες μας αναγκάζονται να περιορίσουν, όταν αυτό είναι εφικτό, τις μετακινήσεις με τα οχήματά τους. 

Οι επιχειρήσεις, ωστόσο, δεν μπορούν να τραβήξουν «χειρόφρενο». Οι ανατιμήσεις των καυσίμων συνεπάγονται αυξημένο κόστος μεταφοράς, επηρεάζοντας τόσο το κόστος λειτουργίας όσο και την τελική τιμή προϊόντων και υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να τροφοδοτείται περαιτέρω η ακρίβεια.

Και εδώ στήνουν πάρτι οι απατεώνες στην χώρα που δεν είναι λίγοι και το χειρότερο δρουν ανεξέλεγκτοι.

ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΔΙΚΟ ράλι των τιμών να είναι πλέον ανεξέλεγκτο, η κυβέρνηση χρειάζεται να εξετάσει εκ νέου το ζήτημα και να παρέμβει άμεσα, με στοχευμένα και ουσιαστικά μέτρα, προκειμένου να μπει επιτέλους ένα «φρένο», εντείνοντας παράλληλα τους ελέγχους για την αποτροπή περιπτώσεων αισχροκέρδειας. 

Ο «χώρος» και ο «χρόνος» είναι πραγματικά κρίσιμοι και εάν δεν κάνουν σωστά τα αρμόδια υπουργεία την δουλειά τους, καιρός να απομακρυνθούν οι υπεύθυνοι υπουργοί και όσοι είναι επιφορτισμένοι με τους ελέγχους στην αγορά.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου