Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Πρεμιέρα για τα Rafale στο Αιγαίο - Εχθές ούτε ένας τούρκος δεν παραβίασε το FIR

 


Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι πτήσεις συντήρησης των Rafale θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες ενώ σταδιακά οι «ριπές» θα ενταχθούν στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Εχθές το πρωί οι «ριπές» απογειώθηκαν από την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα για πτήση συντήρησης των ιπτάμενων της 332 ΜΠΚ «Γεράκι». Ήταν ουσιαστικά η «πρώτη» των Rafale από την 19η Ιανουαρίου και πέταξαν πάνω απο το Αιγαίο

Τα αεροσκάφη πέταξαν στο Αιγαίο έως τη Σκύρο και τους Καλόγερους με στόχο κυρίως την εξοικείωση των ιπτάμενων στις πτήσεις εντός του FIR Αθηνών, τον έλεγχο των επικοινωνιών και την εκπαίδευση στις διαδικασίες προσγείωσης και απογείωσης από την καινούργια τους «φωλιά». 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό οι πτήσεις συντήρησης των Rafale θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες ενώ σταδιακά οι «ριπές» θα ενταχθούν στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό της Πολεμικής Αεροπορίας. Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία ναι μεν προχωρά με γρήγορο ρυθμό ωστόσο όπως επισημαίνεται από το αεροπορικό επιτελείο απαιτείται χρόνος και πολλές ώρες πτήσεων των Rafale αλλά και εκπαίδευσης των ιπτάμενων τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος έως ότου το game changer μαχητικό να λάβει μέρος στα εξαιρετικά σύνθετα σενάρια μάχης στα οποία εκπαιδεύεται η Πολεμική Αεροπορία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι εχθές δεν παρουσιάστηκε ούτε μία παραβίαση από τουρκικά μαχητικά.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου