Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Ισλαμιστές απειλούν να αποκεφαλίσουν δημοσιογράφο στην Γαλλία


 

Μια ομάδα αστυνομικών φυλάει την Γαλλίδα δημοσιογράφος Οφελί Μενιέ γιατί δέχεται απειλές για τη ζωή της.

Ο λόγος, η παρουσίαση ενός ντοκιμαντέρ για το ριζοσπαστικοποιημένο Ισλάμ.

Η 34χρονη Οφελί παρουσίασε πρόσφατα ένα ντοκιμαντέρ, υπό τον τίτλο: «Zone Interdite» (Απαγορευμένη Ζώνη), σχετικά με τον τρόπο με την επιρροή του ριζοσπαστικοποιημένου Ισλάμ στη γαλλική κοινωνία.

Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζεται δε ένα εστιατόριο όπου δίνονται στις γυναίκες καμπίνες για να φάνε μακριά από τους άνδρες και ένα κατάστημα παιχνιδιών που πουλά απρόσωπες κούκλες για να συμμορφωθεί με τις αυστηρές ερμηνείες του Ισλάμ που απαγορεύουν την απεικόνιση χαρακτηριστικών του προσώπου.

Σε ένα κλιπ που κοινοποιήθηκε στην επίσημη σελίδα του Zone Interdite στο Twitter, ο ειδικός στο ριζοσπαστικό Ισλάμ, ο καθηγητής Bernard Rougier κρατά τις απρόσωπες κούκλες και τα αρκουδάκια καθώς εξηγεί: «Είναι ένας τρόπος να δείξετε ότι από την παιδική σας ηλικία, θα είστε καλύτερος μουσουλμάνος από τους άλλους και υπονοεί ότι οι άλλοι δεν είναι καλοί ή αληθινοί μουσουλμάνοι.

«Και λοιπόν είναι η εισαγωγή μιας ιδεολογικής αρχής στον κόσμο της παιδικής ηλικίας...με αυτή την έννοια είναι αρκετά ανησυχητικό, ναι», λέει. Το βίντεο με κρυφή κάμερα δείχνει τον μυστικό ρεπόρτερ να πηγαίνει στα καταστήματα που πουλάνε τις κούκλες, τα οποία προσφέρουν επίσης βιβλία με τις ίδιες εικόνες.



Μίλησε επίσης με την Amine Elbahi, 26 ετών, μια μουσουλμάνα δικηγόρο από το Roubaix που βοήθησε να αποκαλυφθεί το εκπαιδευτικό ίδρυμα που έλαβε 53.000 λίρες από δημόσιο χρήμα για να διδάξει φτωχά παιδιά, αλλά κατηγορήθηκε ότι διέδιδε ισλαμικές διδασκαλίες. Η Elbahi μίλησε κατά της επιρροής του ριζοσπαστικού Ισλάμ στην ταινία και τώρα χαρακτηρίστηκε «άπιστη» και απειλήθηκε με αποκεφαλισμό.

«Με απειλούν με αποκεφαλισμό, σκίσιμο, επίθεση, επειδή έκανα μια ομιλία αλήθειας με ακάλυπτο το πρόσωπό μου, και συγκεκριμένα για την αδράνεια του δημάρχου της κομμούνας μου», είπε ο Elbahi.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου