Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Ομολόγησε ο Πολάκης ότι ήταν στημένο για να του γίνει μομφή - Αγωγή καταθέτει ο Γεωργιάδης


 

Ο βουλευτής και τραμπούκος του ΣΥΡΙΖΑ που έχει αναστατώσει των βουλή Παύλος Πολάκης, ξεπέρασε χθες κάθε προηγούμενο τη Δευτέρα, όταν ζήτησε το λόγο στη συζήτηση για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο. 

Αντί να μιλήσει για τον αναπτυξιακό και προφανώς με βρώμικο σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρα, άρχισε να μιλά για την υπόθεση Novartis και να επιτίθεται στον παριστάμενο υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Σήμερα σε νέα του εμφάνιση ομολόγησε ότι το σχέδιο ήταν να του γίνει πρόταση μομφής από το προεδρείο, και έδειξε έτσι το πόσο βρώμικα κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ίχνος ηθικής.

«Εγώ δεν έκανα καμιά κατάληψη της έδρας του κοινοβουλίου. Ο προεδρεύων κ. Αθανασίου έκανε κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών χθες και μόνο από την τοποθέτηση την δική σας κύριε Πρόεδρε της Βουλής και την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Οικονόμου, αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αποδοκιμάζετε τελικά αυτή την πρακτική, η οποία σταμάτησε τη διαδικασία χθες. Εγώ περίμενα να έρθετε να μου βάλετε μομφή. Δεν έκανα καμιά κατάληψη, μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο» είπε ο Παύλος Πολάκης, μιλώντας αυτή την ώρα στη Βουλή και αναφερόμενος στο χθεσινοβραδινό επεισόδιο.

Και συνέχισε προκαλώντας δικαιοσύνη και Γεωργιάδη λέγοντας :  «ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης στη συζήτηση κατά την πρόταση μομφής, αφιέρωσε την ομιλία του στη Novartis και με ένα πολύ έντονο ύφος, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να του ζητήσουν συγγνώμη γιατί αρχειοθετήθηκε η δίωξή του σε σχέση με την υπόθεση αυτή. Δεν θα σας ζητήσουμε ποτέ συγνώμη κύριε Γεωργιάδη. Το 2012 η συγκεκριμένη εταιρεία από την δαπάνη του ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία, πήρε 157 εκατομμύρια ευρώ. Υπήρξε προνομιακή μεταχείριση προς την Novartis που έγινε μέσα από υπουργικές αποφάσεις».

Αγωγή κατά του Παύλου Πολάκη καταθέτει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα όσα συνεχίζει να του καταλογίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης παίρνοντας το λόγο στη Βουλή μετά την σημερινή επανέναρξη της συζήτησης που είχε διακοπεί χτες μετά το πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον κ. Πολάκη.

«Δεν θα ξαναπαντήσω στον Παύλο Πολάκη ότι και αν ξαναπεί Η μόνη συζήτηση μαζί του θα γίνει στο δικαστήριο, στην αγωγή που καταθέτω» είπε καταλήγοντας ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ομιλία του.

«Καταθέτω το σύνολο της πράξης αρχειοθέτησης. Είναι ύμνος. Καταλήγει ότι όχι μόνο δεν έχω ωφελήσει τη Novartis, αλλά την έχω βλάψει κιόλας. Η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε. Αθώος ήμουν από την αρχή. Αθώος είναι ο κάθε συμπολίτης μας μέχρι να καταδικαστεί σε δικαστήριο. Εμένα πριν 5 χρόνια με έλεγξαν για να καταλήξουν αν υπάρχουν ενδείξεις να οδηγηθώ σε κατηγορία. Δεν βρήκαν το παραμικρό», είπε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας τόνισε: «Τι πρέπει να κάνω για να σταματήσετε να μιλάτε για τη Novartis; Με κατηγορείτε ότι τα πήρα και έκαναν 5 χρόνια έρευνα. Θα θέλατε δικαστήριο με πρόεδρο τον Πολάκη και εισαγγελέα τον Βαξεβάνη, προφανώς. Επί δικής μου θητείας είχαμε τη χαμηλότερη δαπάνη στο υπουργείο Υγείας στα φάρμακα».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου