Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεφτιλίσει την βουλή έστησε πάλι εχθές τον τραμπούκο Πολάκη να προκαλέσει

 


Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τους ίδιους ξεφτιλίζουν και την βουλή των Ελλήνων, έχοντας αμολήσει ένα ακροαριστερό τραμπούκο να προκαλεί καθημερινά.

Πρόκληση του Παύλου Πολάκη στην Ολομέλεια της Βουλής που δεν σέβεται τίποτα, με τον προεδρεύοντα Χαράλαμπο Αθανασίου να διακόπτει τη συνεδρίαση, προκειμένου να αναλάβει την έδρα ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Κώστας Τασούλας, και να απευθύνει μομφή στο πρόσωπο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τασούλας δεν ήταν παρών στη Βουλή, προκειμένου να απευθύνει μομφή στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Πρέπει όμως να σημειωθεί πως, ακόμα και αν ο πρόεδρος βρισκόταν στο Κοινοβούλιο, δεν είναι σίγουρο αν θα αναλάμβανε την έδρα. Και αυτό γιατί, σε περίπτωση που ο κ. Πολάκης αρνούνταν να συμμορφωθεί με την εφαρμογή του Κανονισμού και των διατάξεων περι μομφής, ο κ. Τασούλας θα αναγκαζόταν να καλέσει τους άνδρες της ασφάλειας της Βουλής για να κατεβάσουν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Ολομέλειας.

Το προεδρείο της Βουλής επιθυμεί να αποφύγει μια τέτοια εξέλιξη, ακόμα και αν την επιδιώκει ο Πολάκης γιατί την προκαλεί, δεν σέβεται τίποτα, είναι ακατάλληλος. Φαίνεται όμως πως και ορισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν να αποφύγουν καταστάσεις που ευτελίζουν το Κοινοβούλιο και διακωμωδούν το κόμμα. Κατά πληροφορίες, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Γιάννης Σαρακιώτης του ζητούσαν να κατέβει από το βήμα, όπου παρέμεινε επί μία ώρα, χωρίς να μιλάει! 

Η συνεδρίαση, όπως ανακοίνωσε ο γ' αντιπρόεδρος της Βουλής, Θανάσης Μπούρας, διακόπηκε οριστικά και θα επαναληφθεί σήμερα, Τρίτη.

«Επικοινώνησα με τον πρόεδρο της Βουλής και μου ζήτησε τη διακοπή της συνεδρίασης της Βουλής για σήμερα. Ο κ. Πολάκης δεν θα μεταβάλλει τον χώρο του Κοινοβουλίου σε χώρο φτηνού ακτιβισμού και κατάληψης, διασύροντάς τον. Οσοι τον ανέχονται και τον καλύπτουν έχουν τεράστιες ευθύνες» υπογράμμισε.

Ο ακροαριστερός τραμπούκος Πολάκης, με το που πήρε τον λόγο, άρχισε να επιτίθεται στον Άδωνι Γεωργιάδη για την υπόθεση Novartis. Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε την απόφαση της δικαιοσύνης και των εισαγγελέων οικονομικού εγκλήματος για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης του κ. Γεωργιάδη.

Ο κ. Αθανασίου κάλεσε επανειλημμένα τον ακροαριστερό τραμπούκο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει τον Κανονισμό της Βουλής και να τοποθετηθεί για το ζήτημα της ημερήσιας διάταξης που αφορά στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Η συνεχής άρνηση του κ. Πολάκη τον ανάγκασε να διακόψει τη συνεδρίαση.

Είναι, δε, χαρακτηριστικό, πως όταν ο κ. Αθανασίου έκλεισε το μικρόφωνο του κ. Πολάκη, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλησίασε τον κ. Γεωργιάδη στα υπουργικά έδρανα, προκειμένου να ακούγεται. Ο υπουργός, βλέποντας τη συγκεκριμένη συμπεριφορά, άρχισε να… σταυροκοπιέται!

Ο διάλογος έχει ως εξής:

Πολάκης: Σήμερα είχαμε 128 νεκρούς. Το χειρότερο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας. Φέρτε τα μονοκλωνικά. Προμηθευτείτε πιο γρήγορα τα αντιικα, όπως της Pfizer.

Πάμε στο σκάνδαλο Novartis. Υποχρεούμαι να απαντήσω στην πρόκληση Γεωργιάδη, που ζήτησε να του πούμε συγγνώμη. Δεν θα σου πούμε συγγνώμη. Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι σεβαστές, αλλά κρίνονται. Σήμερα καταθέσαμε αίτηση να μας δημοσιοποιηθεί η απόφαση αρχειοθέτησης. Δεν είναι αθώος. Αρχειοθετήθηκε η υπόθεση

Δεν είναι ιδιωτική διαφορά. Αφορά υπουργούς και πολιτικούς και πρέπει να δημοσιοποιηθεί.

Μιλάμε για σκάνδαλο, στο οποίο η Novartis ήρθε σε συμβιβασμό με τις ΗΠΑ και πλήρωσε, γιατί στην Ελλάδα δωροδοκούσε πολιτικούς αξιωματούχους. Και εδώ λέμε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο. Λέει η απόφαση αρχειοθέτησης... Πάμε στα συγκεκριμένα στοιχεία. Λέει ότι ο Γεωργιάδης δεν λειτούργησε προνομιακά για τη Novartis. Πάμε να δούμε τα πραγματικά στοιχεία που δεν έλαβαν υπόψη τους οι δύο από τους τρεις εισαγγελείς.

Οι άλλες εταιρείες κατακρημνίστηκαν και η Novartis είχε πτώση μόνο 7%.

Αθανασίου: Πηγαίνετε στο θέμα της συνεδρίασης.

Πολάκης: Πάτε να με κόψετε.

Αθανασίου: Κάντε μια επίκαιρη ερώτηση, να σας απαντήσει ο Γεωργιάδης. Θα σας κλείσω το μικρόφωνο. Σας υπενθυμίζω τον κανονισμό. Αν δεν συμμορφωθείτε με τις υποδείξεις του προεδρείου, θα σας αφαιρέσω τον λόγο

Πολάκης: Κύριε Γεωργιάδη αυτό ζητήσατε;

Αθανασίου: Αφήστε τα αυτά, αν δεν σταματήσετε θα εφαρμόσω τον κανονισμό

Πολάκης: Αυτός είναι ο εξευτελισμός του Κοινοβουλίου

Αθανασίου: Θα μάθετε να σέβεστε τον κανονισμό

Πολάκης: Κύριε Γεωργιάδη επειδή δεν μπορείτε να απαντήσετε, βάλατε τον πρόεδρο να με κόψει;

Αθανασίου: Θα σας ανακαλέσω στην τάξη. Μπείτε στο νομοσχέδιο.

Πολάκης: Παίρνει 130 και χάνει 130 η Novartis. Οι άλλοι πουλάνε 50 και παίρνουν 28. Αυτό δεν είναι προνομιακή μεταχείριση;

Αθανασίου: Σας ανακαλώ στην τάξη (σ.σ. σηκώθηκε όρθιος). Σας ανακαλώ

Πολάκης: Πάμε παρακάτω

Αθανασίου: Θα διακόψω τη Βουλή. Θα καλέσω τον πρόεδρο της Βουλής να σας απευθύνει μομφή

Πολάκης: Καλέστε τον. Θαυμάστε πρόεδρο. Εξευτελισμός του ελληνικού Κοινοβουλίου. Κύριε Γεωργιάδη σας τα λέω από εδώ...

Παρά τη διακοπή της συνεδρίασης, παρέμεινε στο βήμα της Ολομέλειας, συνεχίζοντας την... αγόρευσή του. Η στάση του προκάλεσε την «έκρηξη» των βουλευτών της ΝΔ, που του φώναζαν πως είναι ντροπιαστική η συμπεριφορά του και πως ευτελίζει το Κοινοβούλιο με την στάση του.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το παραλήρημα διακόπηκε, όταν χτύπησε το τηλέφωνο του κ. Πολάκη και απάντησε στην κλήση, στην γραμμή ήταν η Γεροβασίλη που προσπαθούσε ίσως να τον πιέσει να κατέβει, η κάποιοι του έλεγαν να συνεχίσει να προκαλεί.

«Παίρνεις γραμμή;» τον ρώτησαν «γαλάζιοι» βουλευτές, με τον ίδιο να απαντά: «Εγώ δεν παίρνω γραμμή, εγώ εχω επάγγελμα, χειρουργώ».

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης αντέδρασε λέγοντας: «Η Βουλή έχει κανόνες και τους καταπατάτε!», για να προσθέσει: «Είναι άρρωστος, είναι για γιατρό ο άνθρωπος...».



Ολόκληρος ο διάλογος του επεισόδιου:


ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Θα περάσω κατευθείαν στην ουσία της σημερινής μου παρέμβασης και θα αφήσω τα παραπολιτικά σχόλια περί του χθεσινού επεισοδίου στο τέλος.

Πριν ξεκινήσω την ομιλία, όμως, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στους εκατόν είκοσι οκτώ νεκρούς της σημερινής καταμέτρησης από την πανδημία, όχι εκατόν δέκα εννιά. Στο Worldometer o ΕΟΔΥ έχει στείλει εκατόν είκοσι οκτώ. Είναι το τρίτο χειρότερο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας.

Επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά αυτά που σας λέω εδώ και τόσο καιρό. Φέρτε ξανά τα μονοκλωνικά. Πεθαίνει κόσμος από «Δέλτα». Προμηθευτείτε πιο γρήγορα τα αντιικά χάπια και ειδικά το Paxlovid της Pfizer, διότι θα συνεχίσουμε να θρηνούμε νεκρούς. Χθες ο κ. Μητσοτάκης μίλησε εδώ για 84% ποσοστό εμβολιασμένων. Τότε γιατί συνεχίζουν να πεθαίνουν; Γιατί δεν έχουμε τα φάρμακα.

Πάω στην ουσία. Μιλάμε για το σκάνδαλο Novartis, γιατί υποχρεούμαι να απαντήσω στην πρόκληση του κ. Γεωργιάδη προχθές κατά την ομιλία του στην πρόταση δυσπιστίας, ο οποίος ζήτησε να του ζητήσουμε συγγνώμη.

Όχι, κύριε Γεωργιάδη, δεν θα σας ζητήσουμε συγγνώμη και θα σας πω γιατί. Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι σεβαστές, αλλά κρίνονται. Το πρώτο που θέλω να πω είναι ότι δεν είναι αθώωση, είναι αρχειοθέτηση. Δεν έχει δημοσιοποιηθεί, γι’ αυτό καταθέσαμε σήμερα σαράντα εννιά Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αίτηση κατάθεσης εγγράφων, γιατί δεν δημοσιοποιείται η απόφαση αρχειοθέτησης. Ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε έξι σελίδες και από αυτές θα πω αυτά που θα πω σε λίγο.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν αφορά ιδιωτική διαφορά. Αφορά Υπουργούς, αφορά σκάνδαλο διασπάθισης δημοσίου χρήματος και πρέπει να είναι δημόσιο έγγραφο. Δεν το δίνουν και κάναμε σαράντα εννιά Βουλευτές την αίτηση αυτή για να δημοσιοποιηθεί.

Και βέβαια, διαβάζοντας τις έξι σελίδες κατάλαβα γιατί δεν θέλει να δημοσιοποιηθεί. Μιλάμε για ένα σκάνδαλο στο οποίο η Novartis ήρθε σε συμβιβασμό με την αμερικανική δικαιοσύνη για να πάψει τη δίωξη και πλήρωσε 347 εκατομμύρια, επειδή στην Ελλάδα κυβερνητικοί αξιωματούχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες, δωροδοκηθέντες, χειραγώγησαν τις τιμές.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Κύριε συνάδελφε, ελάτε στο θέμα.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Κι εδώ λέμε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο!

Διαβάζω, λοιπόν, από τις σελίδες που κατέθεσε ο κ. Γεωργιάδης. Λέει ότι: «Ο κ. Γεωργιάδης σίγουρα δεν λειτούργησε ως δωροδοκηθείς, καθώς δεν έπραξε τίποτα προς όφελος της ως άνω εταιρείας, μη φροντίζοντας να περιορίσει το προνόμιο των ανταγωνιστών. Εάν είχε λάβει τα χρήματα αυτά, τα 2 εκατομμύρια που λέει ότι έλαβε μία προστατευόμενη μάρτυρας…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Κύριε Πολάκη, θα πω αυτό που είπα στους προηγούμενους συναδέλφους σας ούτως ή άλλως και στον κ. Υψηλάντη και στον κ. Φάμελλο.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Μην με κόβετε, όμως, τώρα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Ελάτε στο θέμα μας.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Μην με κόβετε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Δεν είναι αυτό το θέμα σήμερα.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Δεν προκύπτει καμία απολύτως διαφοροποίηση στις καταβολές. Εάν είχε καταβληθεί, συνεπώς, αυτό το τεράστιο χρηματικό ποσό των 2 εκατομμυρίων…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Καταθέστε το στα Πρακτικά, εν πάση περιπτώσει.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Μην με κόβετε, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Δεν σας κόβω, αλλά δεν γίνεται αυτή η δουλειά.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Μην με κόβετε. Ηρεμήστε. Κι αυτά τα δευτερόλεπτα θα μετρήσουν.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Ίση μεταχείριση θα είναι.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Θα ήταν αχρεωστήτως καταβληθέν και παθητικό για την εταιρεία.

Πάμε στα συγκεκριμένα στοιχεία, λοιπόν, για να δούμε τι δεν πήρε υπόψη της η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, γιατί κάθε απόφαση κρίνεται. Λέει, λοιπόν, με λίγα λόγια ότι ο κ. Γεωργιάδης δεν λειτούργησε προνομιακά προς την εταιρεία και να ρίξει τους ανταγωνιστές της. Τα στοιχεία εδώ, που δεν τα πήραν υπόψη τους οι δύο από τους τρεις Εισαγγελείς, γιατί η απόφαση αρχειοθέτησης βγήκε με δύο-ένα, είναι τα εξής.

Το 2012 από τα φαρμακεία, αυτά που πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ εκεί, η Novartis είχε 157 εκατομμύρια, η Pfizer 143 εκατομμύρια, η Astra Zeneca 131 εκατομμύρια. Το 2014 η Novartis από τα 157 εκατομμύρια έπεσε στα 145 εκατομμύρια. Η Pfizer από τα 143 εκατομμύρια στα 78 εκατομμύρια. Η Astra Zeneca από τα 131 εκατομμύρια στα 82 εκατομμύρια. Πώς οι άλλοι κατακρημνίζονται και η Novartis μένει μόνο με 7% μείωση;

Δεύτερον, στα ακριβά φάρμακα το 2013 στα φάρμακα υψηλού κόστους….

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Δεν είναι αυτό το θέμα μας, σας παρακαλώ πολύ.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Το θέμα μας είναι να μη με διακόπτετε, κύριε Πρόεδρε.

Να μη με διακόπτετε!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Σας παραπέμπω στον Κανονισμό της Βουλής.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Ξέρω ότι έχετε συγκεκριμένο στήσιμο. Αυτά που θέλω να πω θα τα πω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Αυτά θα τα λέτε για τον εαυτό σας.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: 2013…

Μη μιλάτε πάνω μου. Θα σταματήσω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Ακούστε να σας πω. Μη με αναγκάσετε και κλείσω το μικρόφωνο.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Μη μιλάτε πάνω μου. Θα σταματήσω. Το 2013 τα φάρμακα υψηλού κόστους…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Ελάτε στο θέμα.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Το θέμα μας είναι αυτό. Ζήτησε απάντηση ο κ. Γεωργιάδης. Μας προκάλεσε. Απαντάμε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Αν δεν μπείτε στο θέμα σε μισό λεπτό, θα κλείσω το μικρόφωνο.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Κύριε Γεωργιάδη, δεν θέλετε να σας απαντήσουμε; Πείτε στον κύριο Πρόεδρο.

Το 2013 φάρμακα υψηλού κόστους από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Κάντε μία επίκαιρη ερώτηση να έλθει ο κ. Γεωργιάδης. Όχι τώρα. Σεβαστείτε τον Κανονισμό και την ημερήσια διάταξη.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Δεν γίνεται ερώτηση για την αρχειοθέτηση. Μη με διακόπτετε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Σας εξηγώ.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Το 2013…

Και εγώ σας εξηγώ ότι ό,τι και να κάνετε, εγώ θα τα πω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Σας υπενθυμίζω τον Κανονισμό.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Τον ξέρω τον Κανονισμό. Ο Βουλευτής έχει αυτοτέλεια.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Αν δεν συμμορφωθείτε με τις υποδείξεις του Προεδρείου, γιατί είστε εκτός θέματος, θα σας αφαιρέσω τον λόγο.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Ο Βουλευτής έχει αυτοτέλεια στον λόγο του και στο τι λέει. Δεν είστε εσείς αυτός που θα μου πει αν είμαι εκτός θέματος.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ: Εσείς ποιος είστε;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Θα σας αφαιρέσω τον λόγο.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Κύριε Γεωργιάδη, αυτό ζητήσατε;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Θα σας αφαιρέσω τον λόγο.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Κάντε κι έτσι. Αυτό ζητήσατε;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ: Κλείστε τον, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Να τα αφήσετε τα αυτά. Αυτά τα συνηθίζετε εσείς και οι όμοιοί σας.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Το 2013 φάρμακα υψηλού κόστους…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Θα εφαρμόσω τον Κανονισμό.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ: Κλείστε του το μικρόφωνο.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Η NOVARTIS πούλησε 130…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Αν δεν σταματήσετε, θα εφαρμόσω τον Κανονισμό.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Αυτό είναι, κύριοι συνάδελφοι, ο εξευτελισμός του ελληνικού Κοινοβουλίου.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ: Ντροπή σου!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Όχι, κύριε Πολάκη.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Αυτό είναι.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Θα εφαρμόσω τον Κανονισμό.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: …130 εκατομμύρια πούλησε και εισέπραξε 130 εκατομμύρια.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Θα μάθετε να σέβεστε τον Κανονισμό. Αν δεν σταματήσετε…

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Η ABBVIE πούλησε 31 και πήρε 14. Η MERCK πήρε 50 και πληρώθηκε 28.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Θα εφαρμόσω τον Κανονισμό.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Κύριε Γεωργιάδη, επειδή δεν μπορείτε να απαντήσετε, βάλατε τον Πρόεδρο να πει αυτά; Η AMGEN πήρε 49 και πλήρωσε 25.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Το πρώτο και πλησιέστερο που έχω να κάνω είναι το πρώτο πειθαρχικό, σας ανακαλώ στην τάξη. Σας ανακαλώ στην τάξη τώρα!

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Συνεχίζω. Ανακαλέστε με.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Αν δεν σταματήσετε, θα πάω στο δεύτερο.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Πηγαίνετε όπου θέλετε.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ: Πώς μιλάει έτσι; Πού είναι;

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Υπάρχει το επόμενο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Μπείτε στο νομοσχέδιο.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Με βάση αυτά τα στοιχεία, φαίνεται ότι η NOVARTIS πουλάει 130, παίρνει 130. Δεν διαφύλαξε την πληρωμή της, όταν οι άλλοι πουλάνε 50 και παίρνουν 28, όταν οι άλλοι πουλάνε 49 και παίρνουν 11; Εκεί δεν υπάρχει προνομιακή μεταχείριση;

(Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Ακούστε τώρα. Σας ανακάλεσα στην τάξη για δεύτερη φορά.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Δεύτερο στοιχείο…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Δεν συμμορφώνεστε;

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Υπάρχει…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Δεν συμμορφώνεστε, κύριε Πολάκη;

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Μη μιλάτε πάνω μου.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Εφαρμόζω τον Κανονισμό.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Μη μιλάτε πάνω μου. Υπάρχει το δεύτερο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Σας αφαιρώ τον λόγο.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Πόσο στημένο είναι. Πάμε παρακάτω.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΧΑΡΗΣ) ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ: Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Στο Κοινοβούλιο είμαστε.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Δεν θα μου αφαιρέσετε κανέναν λόγο. Πάμε παρακάτω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Σας αφαιρώ τον λόγο. Διακόπτεται η συζήτηση.

(Θόρυβος στην Αίθουσα)

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Πάμε παρακάτω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Αν δεν συμμορφωθείτε, θα διακόψω τη Βουλή και θα καλέσω τον Πρόεδρο της Βουλής να σας απαγγείλει πρόταση μομφής.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Καλέστε τον.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Αυτό που σας λέω.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Καλέστε τον!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Σας προειδοποίησα. Να σταματήσετε σε ένα λεπτό.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Σας το λέω, μέχρι τότε θα μιλάω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Θα σταματήσετε σε ένα λεπτό.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Θα σταματήσω στα πέντε λεπτά που μου…

Μου έχετε φάει ήδη τριάμισι.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Τώρα θα σταματήσετε.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Το δεύτερο που λένε, οι σελίδες που καταθέσατε, κύριε Γεωργιάδη, που είναι…

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΧΑΡΗΣ) ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, είναι διασταλτική ερμηνεία του Κανονισμού. Στο Κοινοβούλιο είμαστε!

(Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Δεν γίνονται αυτά. Καθίστε κάτω, σας παρακαλώ. Εφαρμόζω τον Κανονισμό.

Σας στέρησα τον λόγο, κύριε Πολάκη, δεν γράφεται τίποτα. Σας στερώ τον λόγο.

(Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

Σας παρακαλώ, διαβάστε τον Κανονισμό.

Διακόπτεται η συνεδρίαση της Βουλής για πέντε λεπτά. Να κληθεί ο Πρόεδρος για να υποβάλλει το επόμενο, αν κρίνει, που είναι μομφή κατά του συναδέλφου.

(ΔΙΑΚΟΠΗ)

(ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ)

(Στο σημείο αυτό την Προεδρική Έδρα καταλαμβάνει ο Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Μπούρας): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Τασούλα, και μου ζήτησε τη διακοπή της συνεδρίασης της Βουλής για σήμερα. Ο κ. Τασούλας μου προσέθεσε ότι ο κ. Πολάκης του οποίου αφαιρέθηκε ο λόγος, δεν θα μεταβάλλει τον χώρο του Κοινοβουλίου σε χώρο φθηνού ακτιβισμού και κατάληψης διασύροντάς τον. Όσοι τον ανέχονται και τον καλύπτουν, έχουν τεράστιες ευθύνες.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Συνεπώς, λύεται η συνεδρίαση της Βουλής και θα συνεχιστεί αύριο.

Ώρα λήξης: 22.26΄




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου