Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

«Βουτιά» Ι.Χ. στο λιμάνι Πάτρας με τρεις νεκρούς





Τις καταθέσεις του 24χρονου οδηγού του μοιραίου αυτοκινήτου και των άλλων δύο διασωθέντων επιβατών περιμένουν οι αξιωματικοί του Λιμενικού, για να διαπιστώσουν πώς βρέθηκε το όχημα μέσα στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο φοιτήτριες και ένα φοιτητής, που επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρία αγόρια, επίσης φοιτητές, που διασώθηκαν δεν είναι ακόμα σε θέση να δώσουν κατάθεση, αφού βρίσκονται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Μέχρι να καταθέσουν οι νεαροί, το Λιμενικό αναμένει το πόρισμα του εμπειρογνώμονα που ορίστηκε για την υπόθεση, προκειμένου να διακριβώσει υπό ποιες συνθήκες βρέθηκε το αυτοκίνητο στη θάλασσα. Ηδη πάντως εξετάζεται με προσοχή ένα στοιχείο που γνωρίζουν οι λιμενικοί. Συγκεκριμένα, το όχημα φέρει χτύπημα στην αριστερή πλευρά και εξετάζεται αν προήλθε πριν ή μετά την πτώση στη θάλασσα. Ακόμη ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι λιμενικοί είναι η ολισθηρότητα του οδοστρώματος λόγω της βροχόπτωσης, ενώ έχει γίνει έλεγχος αλκοτέστ στον οδηγό του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τέσσερα αγόρια και τα δύο κορίτσια, ηλικίας από 20 έως 24 ετών, είχαν γνωριστεί αργά το βράδυ της περασμένης Κυριακής σε πάρτι. Οταν τελείωσε το πάρτι επιβιβάστηκαν και οι έξι στο ίδιο αυτοκίνητο, προκειμένου να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου κατευθύνθηκε στον δρόμο που βρίσκεται μέσα στη λιμενική ζώνη και οδηγεί από τον μόλο του Αγίου Νικολάου προς την ιχθυόσκαλα, δηλαδή από το παλιό προς το νέο λιμάνι.

Κάτω από συνθήκες που, όπως προαναφέρθηκε, διερευνώνται, το αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα τα δύο κορίτσια και το ένα αγόρι να χάσουν τη ζωή τους, ενώ τα άλλα τρία αγόρια κατάφεραν να βγουν σώα. Αμέσως μετά την πτώση υπήρξε άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής, ενώ υπήρξε συνδρομή και αυτοδύτη.

Τροχαίο δυστύχημα με θύματα επίσης νεαρά άτομα (19-21 ετών) σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες και στη λεωφόρο Κηφισίας, στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος του Αμαρουσίου. Το Ι.Χ. με τα πέντε παιδιά ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε φωτεινό σηματοδότη. Αποτέλεσμα της σφοδρής πρόσκρουσης ήταν να σκοτωθούν δύο αγόρια 20 και 19 ετών και να τραυματιστεί σοβαρά η 21χρονη οδηγός. Ελαφρύτερα τραυματίστηκαν δύο ακόμα κορίτσια, 20 και 19 ετών. Για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί προανάκριση η Τροχαία Κηφισιάς.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου