Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Η δύσκολη συγκατοίκηση για Ζωή – Λαφαζάνη την επόμενη μέρα





Για μνημονιακό «Αρμαγεδώνα» που έρχεται από αύριο στην Ελλάδα έκανε λόγο ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος σχολίασε το εκλογικό αποτέλεσμα που ομολογουμένως ήταν αρνητικό για τον ίδιο και για το κόμμα του.

Τα ηχηρά ονόματα που άφησαν τον Αλέξη Τσίπρα και έριξαν την προηγούμενη κυβέρνηση μένουν εκτός Βουλής και η επόμενη μέρα είναι δύσκολη για την Κάνιγγος.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει ζήσει κάτι ανάλογο με τον Συνασπισμό στο παρελθόν και τα στελέχη του κόμματος υπογραμμίζουν ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί, ωστόσο σε κάθε περίπτωση το εγχείρημα είναι δύσκολο.

Μάλιστα η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που είναι συνεργαζόμενη με το κόμμα, είναι πιθανό να ετοιμάζει τα δικά της πολιτικά σχέδια, αφού απέτυχε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον Κώστα Λαπαβίτσα, τον Κώστα ήσυχο, τον Μανώλη Γλέζο και παρά τη στήριξη από τον Γιάννη Βαρουφάκη.

Πάντως να αποδεχθεί την ήττα και να αποσυρθεί σε σχετικά νεαρή ηλικία δεν φαίνεται να είναι το πιθανότερο σενάριο.

Άλλωστε και η συγκατοίκηση με τον κ. Λαφαζάνη είναι δύσκολη και η δυαρχία στο κόμμα είχε φανεί από την πρώτη στιγμή.

Άλλωστε η ίδια φαίνεται να αμφισβητεί το αποτέλεσμα αφού ανέφερε ότι «η βουλή που αναδεικνύεται από αυτές τις εκλογές δεν αντιπροσωπεύει πάνω από το 50% των πολιτών. Αυτό είναι μία νίκη αυτών που ήθελαν να θέσουν στο περιθώριο τον λαό και την κοινωνία. Η αποχή δυστυχώς δεν έχει κοινοβουλευτική αποτύπωση. Δεν θα έχει φωνή στη Βουλή και το 6% που δεν εκπροσωπείται εκ των οποίων 3% εμπιστεύθηκε την ΛΑΕ».

«Στη ΛΑΕ νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε περήφανοι που δώσαμε μία μάχη ενάντια στις εξουσίες και υπέρ του λαού. Δώσαμε μία μάχη καθαρή και ξάστερη. Είμαστε ήσυχοι με την συνείδηση μας. Και θα είμαστε πρώτοι στους αγώνες που θα είναι σκληροί και θα δοθούν σε όλα τα πεδία. Και θα φέρουν γρηγορότερα, απ’ όσο κάποιοι νομίζουν, τον λαό στην εξουσία», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.



Πηγή : newsbeast.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου