Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

"Τετράποδοι" αστυνομικοί, καλύτεροι και από.. αστυνομικούς



Στη Μεγάλη Βρετανία οι αστυνομικές αρχές έχουν βρει τη λύση. Οι δύο καλύτεροι σκύλοι, Phoebe και Scamp, άριστα εκπαιδευμένοι και με μουσούδες.. αστυνομικές, έχουν
συμβάλλει στην εξιχνίαση πολλών εγκλημάτων.

Στην αρχή, τα δύο τετράποδα στάθηκαν άτυχα στη ζωή τους. Πρώτα ήταν κατοικίδια και απολάμβαναν τη ζεστασιά του σπιτιού τους. Ξαφνικά, όμως, τα αφεντικά τους δεν ήθελαν να συνεχίσουν να τα φροντίζουν. Για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται πως η αγάπη για ένα κατοικίδιο διαρκεί όσο αυτό είναι μικρό.


Μέσα στην ατυχία τους, η Phoebe και ο Scamp είχαν μία δεύτερη ευκαιρία και πλέον είναι από τους πιο περιζήτητους σκύλους- αστυνομικούς. Έχουν 'πιάσει' διακινητές παράνομου καπνού, ενώ ταυτόχρονα έχουν ανακαλύψει εκατομμύρια λίρες σε παράνομα προϊόντα.

Τα δύο  σκυλιά έχουν κερδίσει τον θαυμασμό όλων των κατοίκων της Ουαλίας, μιας και χάρη σε αυτά έχουν εντοπιστεί χιλιάδες παράνομα προϊόντα καπνού.

“Αυτά τα καταπληκτικά σκυλιά, είναι ανεπιθύμητα κατοικίδια ζώα, που πλέον εκπαιδεύονται ώστε να βρίσκουν παράνομα προϊόντα καπνού”, δήλωσε ο Stu Phillips, ο οποίος εργαζόταν στο υπουργείο Άμυνας ως εκπαιδευτής σκύλων επί 17 χρόνια.

“Το πρόβλημα στη Μεγάλη Βρετανία είναι πολύ μεγάλο όσο και αν δεν το καταλαβαίνει ο κόσμος. Οι άνθρωποι κερδίζουν από την πώληση αυτού του παράνομου καπνού όσα χρήματα, ίσως και περισσότερα, από όσα κερδίζουν όσοι ασχολούνται με τη πώληση των παράνομων ναρκωτικών”.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν τρεις τέτοιοι εκπαιδευμένοι σκύλοι αλλά η ολοένα και περισσότερη αύξηση αυτών των εγκλημάτων απαιτεί την εκπαίδευση όλο και περισσότερων σκύλων.

Ένας αριθμός που έχει καταγραφεί και προκαλεί έκπληξη; 300.000 λαθραία τσιγάρα μύρισαν οι δύο αυτοί ήρωες μέσα σε μία εβδομάδα. Από την αρχή του Ιανουαρίου τα σκυλιά έχουν ψάξει παράνομα προϊόντα αξίας 1 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτό που έχει περισσότερο ενδιαφέρον είναι ότι εκπαιδευτές, σκυλιά και αστυνομικοί είναι σαν μία οικογένεια. Υπάρχει αμοιβαία αγάπη και κοινός σκοπός για εξιχνίαση όλο και περισσότερων εγκλημάτων. Όλοι οι αστυνομικοί απορούν γιατί οι προηγούμενες οικογένειες εγκατέλειψαν αυτά τα σκυλιά - θαύματα.


Πηγή: Mirror, bloko


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου