Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΨΑΡΙΑΝΟΣ: ΞΕΦΟΡΤΩΘΗΚΑΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΦΑΖΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ...



Με τις εκλογές «το μόνο που έγινε είναι ότι ξεφορτωθήκαμε τους λαφαζανικούς ...
και δεν μπήκε η Πρόεδρος της Βουλής και η Ραχήλ (Μακρή) και μπήκε ο Λεβέντης» δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός, τονίζοντας ότι κανείς δεν εμπόδιζε τον Αλέξη Τσίπρα να πετύχει τους στόχους του χωρίς να κάνει εκλογές.


Όσον αφορά στην εκλογική επίδοση του Ποταμιού, ο Γρηγόρης Ψαριανός θεωρεί ότι το να δίνει την εντύπωση ότι θέλει «να χωθεί σε κάποιο» υπουργείο, ήταν η κύρια αιτία της απώλειας των 120.000 ψήφων: «Κάναμε λάθη και ο Σταύρος Θεοδωράκης και όλοι μας στις έως τώρα κοινοβουλευτικές διαδικασίες και εκτός Βουλής, έχοντας μια φιλική συμμετοχή και στάση στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάπως. Δίνοντας έτσι την εντύπωση σε κάποιους ότι "έλα μωρέ, θέλουν αυτοί να χωθούν σε κάποιο υπουργείο"».

Μια άλλη στάση θα ήταν ότι στηρίζοντας αυτά τα μέτρα με ευρωπαϊκή προοπτική, «θα έπρεπε να ζητήσουμε από τον Αλέξη Τσίπρα να δεσμευτεί σε κάτι. Στο bonus των 50 εδρών π.χ., όπου ο σημαιοφόρος της απλής αναλογικής το έκανε γαργάρα, επειδή τον βόλευε», τόνισε ο ίδιος.

Ερωτώμενος από τον ραδιοφωνικό σταθμό Vima Fm για την θέση του στη φορολόγηση των αγροτών ήταν ξεκάθαρος: «Οι αγρότες πρέπει να φορολογηθούν όπως όλοι οι πολίτες. Δίκαια. Τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση τον έκανε η δήθεν αριστερή, η ψεκασμένη κυβέρνηση, ως ισοδύναμο για το μοσχαρίσιο κρέας. Είναι τερατώδες, είναι βγαλμένο από τον Λούκυ Λουκ. Δεν υπάρχει αυτό! Να χτυπήσει κάτω την πλουτοκρατία που στέλνει τα παιδιά της στο ιδιωτικό σχολείο – δηλαδή, τα παιδιά του πρωθυπουργού. Αυτό είναι μια κολοσσιαία ανοησία».

Ο κύριος Ψαριανός κρίνει, τέλος, ότι «η κυβέρνηση αυτή δεν θα λύσει τα προβλήματα της χώρας. Δεν θα προχωρήσει ούτε βήμα, θυμηθείτε το. Το πολύ-πολύ να κλείσει τίποτα Σκουριές. Να ανοίξει 2-3 ΕΡΤ ακόμα και να προσλάβει μερικές τηλεφωνήτριες σε ένα υπουργείο», αλλά εύχεται να «ανοιχθεί» γρήγορα και να αναζητήσει συναίνεση και ευρύτερες συνεργασίες: «Εύχομαι αυτό να γίνει σύντομα για το καλό της χώρας. Το Ποτάμι θα στηρίξει μια τέτοια διαδικασία, χωρίς να συμμετέχει απαραιτήτως στην κυβέρνηση. Σε οποιαδήποτε ψηφοφορία που προβλέπει δομικές μεταρρυθμίσεις και θεσμικές αλλαγές, εμείς θα τις ψηφίσουμε. Και με τα δύο χέρια! Άμα μπούμε, όμως, σε διαδικασίες όπως «μπαλταδιές» στην Παιδεία ή «κατρουγκαλιές» και ρουσφέτια, θα είμαστε απέναντι»


Πηγή : fimotro


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου