Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Κακοποιός με ζωώδη ένστικτα πυροβόλησε εξ επαφής τον σκύλο στα Περιβόλια Χανίων


Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή χωρίς να υποφέρει δίνει στην κυριολεξία ο σκύλος του Μανώλη Παυλιδάκη που στις 19 Σεπτεμβρίου πυροβολήθηκε στο στόμα εξ επαφής στον οικισμό Περιβόλια Χανίων. Ο κ. Παυλιδάκης, που μίλησε στο www.zoosos.gr, μας εξήγησε ότι ο Μίκυ είναι ένα ήρεμο, ήσυχο τρίχρονο ημίαιμο Λαμπραντόρ που το περασμένο Σάββατο βγήκε από το κτήμα του σπιτιού του για να κάνει την συνηθισμένη του βόλτα.


Η ακτινογραφία έδειξε τα σκάγια διάσπαρτα στο κεφάλι του ζώου.

Το σκυλί επέστρεψε το μεσημέρι στις 15:00 στο σπίτι του αιμόφυρτο με μια τρύπα στο ρουθούνι του με διάμετρο μεγαλύτερη από τρία εκατοστά . Το τραύμα από τον πυροβολισμό ήταν διαμπερές καθώς τα σκάγια βγαίνοντας θρυμάτισαν την κάτω γνάθο του σκύλου.

Ο κ. Παυλιδάκης μετέφερε το σκυλί του για να το σώσει στο κτηνιατρείο της Ελένης Μαρουλάκη και εκεί οι ακτινογραφίες έδειξαν τι έχει συμβεί. Το ζώο πυροβολήθηκε εξ επαφής αλλά προφανώς κατά την εκπυρσοκρότηση, του δράστη του έφυγε η καραμπίνα προς τα κάτω, γι’ αυτό και διέλυσε τελείως τοκάτω αριστερό μέρος της γνάθου.


Το ζώο βγήκε χθες από το κτηνιατρείο.

Το σκυλί παρέμενε μέχρι χθες στο κτηνιατρείο και μέχρι τώρα έχει υποστεί ήδη τρία χειρουργία γναθοπλαστικής. Του χορηγούσαν όλες αυτές τις μερες ενδοφλέβια παυσίπονα για να αντέχει ενώ σιτίζεται μόνο με λιωμένη τροφή που απλά την καταπίνει καθώς εξαιτίας της λάμας την οποία του έχουν τοποθετήσει οι κτηνίατροι δεν επιτρέπεται να μασήσει την τροφή του για να μην υποφέρει περισσότερο.

Ο κ. Παυλιδάκης στις 20 Σεπτεμβρίου πήγε στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων και κατέθεσε καταγγελία αλλά δυστυχώς ο δράστης παραμένει άγνωστος αφού κανείς μέχρι τώρα δεν τον είχε απειλήσει για τον σκύλο ή δεν είχε παραπονεθεί για το ζώο καθώς είναι εξαιρετικά φιλικό.

Η κηδεμόνας του ζώου συντετριμένος από αυτά που βίωσε και βιώνει το σκυλί, καθώς θα χρειαστεί να υποστεί και άλλες επίπονες επεμβάσεις, κάνει λόγο για άρρωστα μυαλά γι΄αυτό και ζητάει όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για το έγκλημα να το καταθέσει στην Αστυνομία καθώς το Μίκυ πυροβολήθηκε στο Μενεκλέρι (η συνοικία των Περιβολίων που βρίσκεται πίσω από τον πρώην Θαλή, νυν ΚΗΦΑΠ).

Ο κ. Παυλιδάκης μας εξήγησε ότι μέχρι τώρα το συνολικό κόστος των χειρουργίων και της νοσηλείας έχει ξεπεράσει τα 800 ευρώ αλλά το χειρότερο είναι ότι το σκυλί υποφέρει γι’ αυτό και εξ αρχής οι κτηνίατροι του συνέστησαν να το ευθανατώσουν αλλά εκείνος αρνήθηκε να το πράξει γι’ αυτό και τους ζήτησε να παλέψουν για να το σώσουν.

Ο κηδεμόνας του σκύλου μέσω του www.zoosos.gr απευθύνει έκκληση σε όποιον ενδεχομένως είδε τον δράστη να καταθέσει ό,τι ξέρει στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων.

Πρόκειται για ακόμη ένα έγκλημα εις βάρος ενός ανυπεράσπιστου ζώου, άλλο ένα έγκλημα όπως αυτά που καθημερινά συμβαίνουν παντού στην Ελλάδα, άλλο ένα έγκλημα που η τοπική κοινωνία καλύπτει με την σιωπή της.



Πηγή : zoosos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου