Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Δώσε θάρρος στον χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι γίνεται στην Νέα Δημοκρατία




Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Ο Κυριάκος δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος και κάνει τον αγώνα του αφήνοντας ασχολίαστα τα όσα γίνονται με τις υποψηφιότητες, ο Μεϊμαράκης μαδάει την μαργαρίτα θα βάλω η δεν θα βάλω για πρόεδρος, ο Τζιτζικώστας έχει βάλει αυτόν τον Παπαμιμίκο που δεν κατάλαβα ποτέ με ποια κριτήρια ανάλαβε ηγετική θέση στο κόμμα με τις ευλογίες Σαμαρά (να ήταν το μόνο λάθος του Σαμαρά) να δουλεύει με τηλέφωνα υπέρ του.

Ένα μεγάλο θέμα που δείχνει τη προχειρότητα που κινούνται οι διαδικασίες για την ηγεσία της Ν.Δ. είναι ότι επεδίωξε μετά την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα να συναντηθεί μαζί του ο Κ. Καραμανλής, με τον πρώην πρωθυπουργό να του επισημαίνει τις σοβαρές δυσχέρειες που θα υπάρχουν εξαιτίας του κωλύματος εκλογιμότητας που έχει, βάσει Συντάγματος, το οποίο και τον κρατά εκτός Βουλής μέχρι τα μέσα του 2019. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι, εκ των πραγμάτων, θα πρέπει να υπάρχει δυαρχία, άλλος πρόεδρος άλλος επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ εγείρονται και ζητήματα «πειθαρχίας» της Κ.Ο. έναντι ενός νεαρού και εξωκοινοβουλευτικού αρχηγού

Και ενώ δεν έχει τελειώσει ακόμα το στρέμμα με τις μαργαρίτες που μαδάει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με αποτέλεσμα να τροφοδοτεί τις αμφιβολίες για τις τελικές του προθέσεις, ένας διεκδικητής του games of throne εμφανίστηκε και αυτός είναι ποιος άλλος ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ανακοίνωσε χθες ότι θα δώσει το παρών στην κούρσα διαδοχής.

Δεν έχω καταλάβει με ποια κριτήρια μπορεί κάποιος να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας; Ένα σοβαρό κριτήριο που θα έπρεπε να είναι το απαραίτητο προσόν είναι η ιστορία του καθενός και η πορεία του στο κόμμα το οποίο διεκδικεί την αρχηγία γιατί αλλιώς δεν μπορεί να σηκώσει την μεγάλη παράταξη που είναι έτοιμη να διαλυθεί γιατί δεν υπάρχει κάποιος να την προστατέψει και να την συμμαζέψει.

Έχω τις πληροφορίες μου ότι ούτε ο Μάκης Βορίδης που δεν θα είναι τελικά υποψήφιος δεν θεωρεί ενδεδειγμένη την υποψηφιότητα Άδωνι και την προσπάθεια του να εκφράσει την «δεξιά συνιστώσα» της παράταξης και τώρα μένει να δούμε εάν θα εξασφαλίσει της υπογραφές που απαιτούνται.

Όπως και να έχει αυτή η εικόνα απομακρύνει περισσότερο την βάση και τους ψηφοφόρους του κόμματος και συρρικνώνει την Νέα Δημοκρατία, εάν αυτό δεν το καταλαβαίνουν θα δουν τα αποτελέσματα στις επόμενες εκλογές.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου