Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Πώς πρώην λαθρέμπορος ναρκωτικών έγινε εκατομμυριούχος με τη βοήθεια του... πρίγκιπα Καρόλου



Οταν χαίρεις της «εμπιστοσύνης» ενός πρίγκιπα δεν φοβάσαι τους κοινούς θνητούς και τους νόμους τους. Αυτό φαίνεται ότι ισχύσει για τον άνδρα που ακούει στο όνομα Duane Jackson.

Ο Duane μπήκε στη φυλακή όταν αποπειράθηκε να κάνει λαθρεμπόριο χιλιάδων χαπιών «έκσταση», ωστόσο, χάρη στην εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Πρίγκιπας Κάρολος, κατάφερε να μεταμορφώσει τη ζωή του και από «τελειωμένος» τρόφιμος των φυλακών να γίνει... εκατομμυριούχος μεγιστάνας του διαδικτύου.


Τώρα, σύμφωνα με τη βρετανική Mirror, ο Duance θα λάβει και βραβείο από τα χέρια του γαλαζοαίματου στην εκδήλωση Daily Mirror's Pride of Britain Awards που διοργανώνει η εφημερίδα.

Ο άνδρας αυτός μεγάλωσε στο ορφανοτροφείο και στα 15 του είχε ήδη αποβληθεί από δύο σχολεία, ενώ έπεσε στα χέρια των Αρχών όταν προσπάθησε να κάνει λαθρεμπόριο 6.500 χαπιών έκσταση στις ΗΠΑ.

Όταν αποφυλακίστηκε όμως είπε να γυρίσει σελίδα και ξεκίνησε μια εταιρεία λογισμικού με τη βοήθεια ένα φιλανθρωπικού ιδρύματος που δημιούργησε ο Πρίγκιπας Κάρολος με στόχο να βοηθήσει νέους «παραστρατημένους» ανθρώπους δίνοντας οικονομική στήριξη, εκπαιδευτικά σεμινάρια και επαγγελματικές συμβουλές. Δημιούργησε λοιπόν την εταιρεία του και αργότερα, αποφάσισε να την πουλήσει, βγάζοντας έτσι 20 εκατ. στερλίνες.


Τι κάνει τώρα; Εχει γίνει ο ίδιος μέντορας νεαρών ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα, μέσω του ιδρύματος του Καρόλου, ενώ έχει κάνει δωρεά στο εν λόγω ίδρυμα 100.000 στερλινών, για τη στήριξη νεοσύστατων επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας.

Ο Duane γεννήθηκε στο Ιστ Εντ του Λονδίνου και έζησε σε πέντε διαφορετικές θετές οικογένειες.
Εγκατέλειψε το σχολείο, μη έχοντας προλάβει να αποκτήσει κανέναν προσόν και μέχρι τα 19 του ήταν άνεργος και δεν μπορούσε να πληρώσει το νοίκι του. Ήξερε ότι κάποιοι από τους παλιούς του φίλους έκαναν λαθρεμπόριο ναρκωτικών από την Ευρώπη στην Αμερική και δέχτηκε να συνεργαστεί μαζί τους.
Ο 36χρονος σήμερα Duane, λέει: «Μου φαινόταν ένας εύκολος τρόπος να βγάλω χρήματα. Τη γλίτωσα δυο φορές, αλλά σε ένα ταξίδι μου στην Ατλάντα, πιάστηκα με 6.500 χαπάκια στη χειραποσκευή μου».
Τον εξέδωσαν στη Μ. Βρετανία για να δικαστεί και ένας δικαστής αποφάσισε ότι του άξιζε μια δεύτερη ευκαιρία. Γι' αυτό και του επέβαλε μειωμένη ποινή πενταετούς κάθειρξης.

Ευτυχώς γι' αυτόν, στην εφηβεία του είχε μάθει από μόνος του προγραμματισμό και στη φυλακή άρχισε να αναπτύσσει την ικανότητά του και να διδάσκει σε άλλους τρόφιμους πληροφορική.

Αφέθηκε ελεύθερος το 2002 και ήταν πλέον αποφασισμένος να πάει μπροστά με τη ζωή του. Ισχυρό κίνητρο γι' αυτή τη στροφή ήταν και το γεγονός ότι η κοπέλας του με την οποία συνδέονταν από παιδιά, περίμενε και το πρώτο τους παιδί.

Ήθελε να παρέχει τα πάντα στην οικογένειά του, που τώρα ζει στο Δυτικό Σάσεξ. Γι' αυτό και πήγε στο ίδρυμα του Πρίγκιπα Καρόλου ζητώντας βοήθεια για να ξεκινήσει την εταιρεία του, την KashFlow.
Η επιχείρηση άνθισε γρήγορα, απασχολούσε τελικά 40 άτομα και ο Duane άρχισε να προσφέρει δουλειά σε παλιούς του συντρόφους.

Την πούλησε το 2013 και η πρώτη του δουλειά ήταν να υπογράψει ένα τσεκ των 100.000 λιρών για το ίδρυμα που τον έσωσε. Όπως λέει, τα παιδιά που είναι σε αναμορφωτήρια, σε ορφανοτροφεία και καταλήγουν σε φυλακές είναι ξεγραμμένα από την κοινωνία. Το Ίδρυμα πίστεψε σε αυτόν και τελικά τον βοήθησε να αλλάξει τρόπο ζωής και σκέψης.



Πηγή : newmoney.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου