Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Επίθεση Κον Μπεντίτ στον Βαρουφάκη: Νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα



«Φαρμακερή» απάντηση του Nτανιέλ Κον-Μπεντίτ στον Γιάνη Βαρουφάκη σε εκδήλωση με τίτλο «Η Ευρώπη σκότωσε την Αριστερά;» στο Παρίσι.

Ενα... θερμό επεισόδιο είχαν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με τον γαλλογερμανός ακτιβιστής και πολιτικός Nτανιέλ Κον-Μπεντίτ -ηγετική φυσιογνωμία του Mάη του '68.

Η εφημερίδα Le Monde διοργάνωσε εκδήλωση με τίτλο «Η Ευρώπη σκότωσε την Αριστερά;», όπου Κον Μπεντίτ και Βαρουφάκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους.

Κον Μπεντίτ προς Βαρουφάκη: «Ξέρεις γιατί δεν έμεινες υπουργός Οικονομικών;

Στην κατάμεστη αίθουσα της Οπερας της Βαστίλλης, στο Παρίσι, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι η Ελλάδα μπαίνει «σε έναν μακρύ χειμώνα δυσαρέσκειας» για να εισπράξει -κυρίως για το ύφος με το οποίο μιλούσε- τη «φαρμακερή» ατάκα του Κον Μπεντίτ: «Ξέρεις γιατί δεν έμεινες υπουργός Οικονομικών; Γιατί νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα. Στην πολιτική πρέπει να δέχεσαι τον συμβιβασμό», του είπε.

Ο πρώην υπουργός στην ομιλία του είπε μεταξύ άλλων ότι επί πέντε μήνες στις συσκέψεις του Eurogroup, έζησε μια «πλήρη άρνηση της δημοκρατίας» και χαρακτήρισε «θολό» και χωρίς νομικό καθεστώς το Eurogroup, το οποίο, όπως είπε, «δεν έχει κανέναν γραπτό κανόνα, καμία απόδοση ευθυνών, για να αντιληφθούν οι πολίτες τι λέγεται στο όνομα των λαών, κανένα σεβασμό στη δημοκρατία. Ετσι λειτουργεί ο θεσμός που αποφασίζει για σας και για μένα, για τα παιδιά μας. Αυτή είναι η Ευρώπη για την οποία εργάστηκαν ο Αντενάουερ, ο Ντε Γκολ, ο Ζισκάρ Ντ' Εστέν, ο Κολ, ο Μιτεράν;».



Πηγή : thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου