Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Υπό αστυνομική επιτήρηση ο «δράκος, ο επικίνδυνος παιδεραστής του facebook αντί στην φυλακή!!


Για το αν θα οδηγηθεί στη φυλακή ως προσωρινά κρατούμενος ή θα βρεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό ο 22χρονος που κατηγορείται για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας αποφασίζει εντός της ημέρας το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο με βούλευμά του.

Πρόκειται για τον αποκαλούμενο «δράκο» του facebook, o οποίος είχε συλληφθεί πριν από περίπου δύο εβδομάδες ύστερα από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο 22χρονος, ο οποίος είναι γόνος εύπορης οικογένειας των Αθηνών που ασχολείται με εμπόριο αθλητικών ειδών, μέσα από τη σελίδα του στο Facebook δημιουργούσε βίντεο πορνογραφίας με «πρωταγωνίστριες» ανήλικες κοπέλες.

Η μέθοδός του ήταν απλή: πρώτα γινόταν «φίλος» με τα ανήλικα κορίτσια, ηλικίας 13 έως 15 ετών, και έπειτα υπέκλεπτε τις φωτογραφίες που εκείνες είχαν «ανεβάσει» στο προφίλ τους.

Στη συνέχεια, έχοντας στα χέρια του το υλικό αυτό και... αξιοποιώντας τις γνώσεις που διαθέτει στο μοντάζ, τοποθετούσε τα πρόσωπα των ανήλικων κοριτσιών πάνω σε αυτά πρωταγωνιστριών πορνό, δημιουργώντας έτσι βίντεο παιδικής πορνογραφίας.

Κατόπιν επικοινωνούσε με τα θύματά του και τα εκβίαζε ότι θα διαρρεύσει το υλικό στον οικογενειακό και φιλικό τους περίγυρο.

Με τον τρόπο αυτό ο κατηγορούμενος έπειθε τα ανήλικα κορίτσια να προβαίνουν διαδικτυακά σε ακατονόμαστες πράξεις με ερωτικά παιχνίδια και ο ίδιος κατέγραφε τα πάντα.

Όπως προέκυψε, για μια 14χρονη είχε καταγράψει 14 βίντεο, σκηνοθετώντας ερωτική ταινία μιας ώρας.

Η έρευνα για τον εντοπισμό του 22χρονου έγινε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στην κατοχή του βρέθηκαν εκατοντάδες βίντεο με ανάλογο περιεχόμενο, τα οποία κατασχέθηκαν.

Διαφωνία

Μετά τη σύλληψή του στις 14 Μαΐου ο 22χρονος κατηγορούμενος οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη και ο νεαρός βρέθηκε αντιμέτωπος με τις κατηγορίες για παραβάσεις διατάξεων των άρθρων 348Α Π.Κ. «Πορνογραφία Ανηλίκων», 348Γ Π.Κ. «Πορνογραφικές Αναπαραστάσεις Ανηλίκων», πράξεις τελεσθείσες μέσω διαδικτύου.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε σε ανακριτή για να απολογηθεί. Ωστόσο, μετά την απολογία του ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν ως προς την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή του, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να κρατηθεί φρουρούμενος σε κατ' οίκον περιορισμό στο σπίτι του που βρίσκεται στα βόρεια προάστια.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας είχε την άποψη ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε να κριθεί προφυλακιστέος για τις πράξεις του ενώ ο ανακριτής ότι θα πρέπει να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής σχημάτισε την άποψη ότι ο 22χρονος δεν είχε αντιληφθεί ότι τα θύματά του ήταν ανήλικες. Αντίθετα, ο εισαγγελέας πείστηκε ότι είχε γνώση και γι' αυτό ζήτησε την προφυλάκισή του.

Πλέον τη διαφωνία θα λύσει -εντός της ημέρας, το πιθανότερο- το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα αποφανθεί με βούλευμά του.


Πηγή : efsyn.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου