Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Η Κωνσταντοπούλου μετά την αστυνομία κάνει υποδείξεις και σε δημοσιογράφους: Παραβιάζετε τις υποχρεώσεις σας!



Απτόητη και με διάθεση για νέες υποδείξεις αυτή τη φορά προς τους δημοσιογράφους που την πλησίασαν για να την ρωτήσουν σχετικά με το χθεσινό περιστατικό έξω από τη Βουλή, εμφανίστηκε σήμερα η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Συγκεκριμένα, δημοσιογράφοι πλησίασαν την κ. Κωνσταντοπούλου προσερχόμενη το μεσημέρι σε εκδήλωση του Συνηγόρου του Πολίτη και, αναφερόμενοι στο περιστατικό που σημειώθηκε χθες με τον αξιωματικό της αστυνομίας έξω από τη Βουλή, ζήτησαν το σχόλιό της:

«Σας κατηγορούν πως θίξατε έναν αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.» είπε ένας από τους δημοσιογράφους.
Τότε η κ. Κωνσταντοπούλου άρχισε να τον ρωτάει: «Εσείς ποιος είστε; Πώς λέγεστε; Αυτό που κάνετε είναι σωστό; Που εργάζεστε;» και απευθυνόμενοι στους εκπροσώπους τους Τύπου τους κατηγόρησε πως παραβιάζουν τις υποχρεώσεις τους.

«Έρχομαι στην εκδήλωση του Συνηγόρου του Πολίτη. Αν θέλετε κάποια δήλωση, μπορείτε να τη ζητήσετε. Αυτή τη στιγμή το να με εμποδίζετε να προσέλθω στην εκδήλωση είναι παραβιάση των δικών σας υποχρεώσεων».

Όταν δε πληροφορήθηκε το Μέσο στο οποίο εργάζεται ο δημοσιογράφος η πρόεδρος της Βουλής είπε: "Θα φροντίσετε να αποκαταστήσετε την πραγματικότητα για όλη την παραπληροφόρηση που ο τηλεοπτικός σας σταθμός έχει μεταδώσει και εν συνεχεία θα απευθύνεται ερωτήσεις".
Ωστόσο στη συνέχεια δέχθηκε να απαντήσει στο θέμα της χθεσινής της παρέμβασης προς τον αστυνομικό διευθυντή και δήλωσε:

"Ζήτησα να αποκατασταθεί η εικόνα του κοινοβουλίου που δεν είναι ένα κοινοβούλιο εχθρικό προς τους πολίτες ακόμη κι όταν οι πολίτες διαμαρτύρονται. Θα περίμενα λοιπόν αυτά τα θέματα να είναι που αναδεικνύονται. Τα δίκαια αιτήματα, οι προσπάθειες των αρμόδιων υπουργών να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση που δημιούργησαν τα μνημόνια και όχι να αποπροσανατολίζεται η συζήτηση και όχι να δημιουργούνται εντυπώσεις με μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία παραπληροφόρησης την οποία οργανώνουν εκείνα τα Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία έχουν επωφεληθεί και έχουν οργιωδώς στην πραγματικότητα ωφεληθεί από μια χαριστική πολιτική των μνημονιακών περιόδων".



Η ίδια επιτέθηκε και στους τηλεοπτικούς σταθμούς λέγοντας:

"Διότι την ώρα που δεν είχαν οι καρκινοπαθείς φάρμακα, την ώρα που δεν υπήρχαν φάρμακα στα νοσοκομεία κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν πλήρωναν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Και θα χαρώ πολύ να δω ότι αυτό που μόλις τώρα είπα, για να δούμε εάν έχουμε ελεύθερη ενημέρωση στη χώρα μας, θα χαρώ πάρα πολύ αν αυτό που τώρα σας είπα θα παιχτεί στα κεντρικά δελτία ειδήσεων όπως παίζοντα τα σχόλια παραπληροφόρησης".


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου