Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Θεοδωράκης δήλωσε ότι “συμπονεί” τον κ. Τσίπρα για ό,τι συμβαίνει με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου - “Εικόνα Γκεστάπο” η συμπεριφορά της Προέδρου της Βουλής


Ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε ότι “συμπονεί” τον κ. Τσίπρα για ό,τι συμβαίνει με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου - “Εικόνα Γκεστάπο” η συμπεριφορά της Προέδρου της Βουλής προς τον αξιωματικό της Αστυνομίας

“Η κυβέρνηση έδωσε εξετάσεις και απέτυχε” είναι η διαπίστωση που κάνει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα “να πάρει την πρωτοβουλία να την αλλάξει”.

“Απαιτούμε μια άλλη κυβέρνηση” που πρέπει να συγκροτηθεί μόλις κλείσει η συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους, τόνισε μιλώντας την εκπομπή στην εκπομπή Online του Mega, αλλά όταν ρωτήθηκε από τους παρουσιαστές Όλγα Τρέμη και Νίκο Ευαγγελάτο με ποιον επικεφαλής απάντησε χωρίς περιστροφές: “Με τον πρωθυπουργό που έχει επιλέξει ο ελληνικός λαός.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επέκρινε τον κ. Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι “απογοητεύει καθημερινά τον ελληνικό λαό”, προσθέτοντας ότι “πρέπει να αποφασίσει ότι είναι πρωθυπουργός και δεν είναι αρχηγός της φατρίας του ΣΥΡΙΖΑ”.

Με ιδιαίτερη ένταση στηλίτευσε την ανοχή που επιδεικνύει ο πρωθυπουργός απέναντι στα στελέχη του κόμματός του που υποστηρίζουν την έξοδο από το ευρώ. “Πρέπει να σταματήσει την ιστορία της δραχμής”, είπε για να προσθέσει: “Είναι σαμποτάζ στη χώρα”. Παραλλήλισε, μάλιστα, τις συνέπειες από ενδεχόμενη επιστροφή στο εθνικό νόμισμα με εκείνες της “Μικρασιατικής Καταστροφής”, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ότι από “την επόμενη μέρα υπάρχει δελτίο τροφίμων”.

“Συμπονώ τον Τσίπρα”

Στο στόχαστρο του επικεφαλής του Ποταμιού τέθηκε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για την οποία είπε ότι για δικούς της λόγους σαμποτάρει την κυβέρνηση τόσο στο θέμα των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και δανειστές της χώρας, όσο και με τις πρωτοβουλίες της για τις γερμανικές επανορθώσεις και τη διαγραφή του χρέους.

“Συμπονώ τον πρωθυπουργό” για όσα συμβαίνουν με την πρόεδρο της Βουλής, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, στηλιτεύοντας τα όσα “τραγελαφικά” έγιναν το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από τη Βουλή και τη συμπεριφορά της κ. Κωνσταντοπούλου απέναντι στον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. Μίλησε για “εικόνα Γκεστάπο” και “ύφος που δεν αρμόζει” στον θεσμό που εκπροσωπεί, υποστηρίζοντας ότι σκοπός της δεν ήταν να διευκολύνει τους διαδηλωτές αλλά να προβάλει τον εαυτό της και να εκθέσει την κυβέρνηση.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αποκάλυψε ότι είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην προτείνει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για Πρόεδρο της Βουλής επειδή, όπως του είχε πει, είναι “διχαστικό πρόσωπο”, αφού στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο “μάλωνε με όλον τον κόσμο”. Ο κ. Τσίπρας του απάντησε ότι “έχει αλλάξει” και επέμεινε στην πρότασή του, την οποία ενστερνίστηκε και το Ποτάμι.

Η παρουσία της κ. Κωνσταντοπούλου στην προεδρία της Βουλής έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα, είπε ο κ. Θεοδωράκης, υποστηρίζοντας ότι εξαιτίας της “το Κοινοβούλιο δεν λειτουργεί” και η στάση της έχει εξοργίσει και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Γι ́ αυτό και άφησε να εννοηθεί ότι είναι πολύ πιθανή η υποβολή μιας πρότασης μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής.

Πατριωτισμός είναι να έχεις υπηρετήσει θητεία

Βέλη εξαπέλυσε και κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. “Στην Ευρώπη δεν χτίζεις συμμαχίες καταγράφοντας τις συζητήσεις με τους άλλους υπουργούς Οικονομικών”, σχολίασε. Ανέφερε ότι ήταν απροετοίμαστος για την ανάληψη κυβερνητικού πόστου και προς επίρρωση της άποψής του επεσήμανε τους χειρισμούς στο ζήτημα του ΦΠΑ.

“Δεν γίνεται να φωνάζεις ένα χρόνο ότι θέλεις την κυβέρνηση και να μην έχεις έτοιμη πολιτική για κάτι τόσο σημαντικό όσο ο ΦΠA”, παρατήρησε.

Οξεία κριτική άσκησε ο κ. Θεοδωράκης σε αρκετά στελέχη της κυβέρνησης, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος για τον οποίο είπε ότι “έχει παίξει την αξιοπρέπεια μας στα ζάρια και την έχει χάσει”, σχολιάζοντας τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει και την αντιμετώπιση που έτυχε από τις ΗΠΑ με την ακύρωση της συνάντησης που επρόκειτο να έχει με τον ομόλογό του υπουργό της ατλαντικής υπερδύναμης.

“Όταν ο Υπουργός Άμυνας της Αμερικής ακυρώνει ραντεβού του με τον Έλληνα ομόλογό του κάποιο καμπανάκι χτυπάει”, σχολίασε.

“Πατριωτισμός είναι να έχεις υπηρετήσει την πατρίδα σου και να έχεις τα λεφτά σου στη πατρίδα σου όταν μιλάς για δραχμή”, επεσήμανε σε άλλη αποστροφή του λόγου του όταν κλήθηκε να σχολιάσει το βίντεο με τις θηριωδίες των ναζί που ετοίμασε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Κώστας Ήσυχος και μεταδιδόταν στους σταθμούς του μετρό.

Επικριτικός ήταν και για τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, λέγοντας ότι “γυρνά την Παιδεία 50 χρόνια πίσω” και με την προσβλητική συμπεριφορά του απέναντι στα νέα παιδιά και τους χαρακτηρισμούς κατά της αριστείας απέδειξε ότι “είναι σκοταδιστής, όπως και ο κ. Καμμένος”.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι “αν παραμείνει ο κ. Μπαλτάς, εμείς δεν συνεργαζόμαστε με αυτή την κυβέρνηση”.



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου