Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Κατηγορούμενος και ο Μαρινάκης για τα στημένα!


Για δωροδοκία-δωροληψία και αλλοίωση του αποτελέσματος στον αγώνα με τη Βέροια κατηγορείται ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Β. Μαρινάκης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο του ανακριτή διαφθοράς.

Η «Δίκη στον ΣΚΑΪ» έφερε στην επιφάνεια το κατηγορητήριο του ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, σύμφωνα με το οποίο προκύπτει πως ο οποίο ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βέροια Γιώργος Αρβανιτίδης, φέρονται να έχουν συμφωνήσει «με αθέμιτες ενέργειες να διαμορφώσουν το τελικό σκορ του αγώνα» των ομάδων τους από τις 6 Ιανουαρίου του 2013.

Στην εκπομπή παρουσιάστηκε μέρος του δικαστικού εγγράφου στο οποίο αναφέρεται πως «… οι πρόεδροι των δύο ομάδων συμφώνησαν με αθέμιτες ενέργειες να διαμορφώσουν το τελικό σκορ του αγώνα, ο οποίος περιλαμβανόταν σε στοιχηματικές διοργανώσεις και με τις πράξεις τους πέτυχαν τον σκοπό που επεδίωκαν».



Επιπλέον αναφέρεται: «O πρόεδρος της ΠΑΕ Βέροια Γεώργιος Αρβανιτίδης, σε μη επακριβώς προσδιορισθείσα ημερομηνία, πάντως πριν τις 6/1/2013, ημερομηνία διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια, συμφώνησε με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Ευάγγελο Μαρινάκη τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος του ως άνω αγώνα, ήτοι να λήξει με 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού, πλην όμως η γηπεδούχος ομάδα και παρά το γεγονός ότι η ομάδα της Βέροιας ήταν αποδυναμωμένη λόγω απουσίας παικτών που εξέτιαν ποινές από κάρτες, δεν είχε καλή απόδοση, με αποτέλεσμα το ημίχρονο του αγώνα να λήξει ισόπαλο 0-0».

Σημειώνεται πως ήδη έχει ασκηθεί δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα κατά της Βέροιας, του κ. Αρβανιτίδη και του γενικού αρχηγού Γιώργου Λαναρή, ενώ μένει να φανεί αν θα γίνει το ίδιο και με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Σε αυτή την περίπτωση ο κίνδυνος ποινής υποβιβασμού για τις δύο ομάδες, εφόσον μετά τη σχετική δίκη κριθεί η ενοχή τους, είναι ορατός, ενώ για τον Ολυμπιακό θα υπάρχει και ο κίνδυνος να αποκλειστεί από την Ευρώπη. Ίσως γι’ αυτό και ο Παναθηναϊκός φέρεται να προσπαθεί να μην επικυρωθεί από τη Super League η βαθμολογία του πρωταθλήματος (έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη), προκειμένου να μην «κλειδώσει» η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Champions League.

Ακόμη, στην εκπομπή διαβάστηκαν οι πλήρεις ένορκες καταθέσεις του Νίκου Γεωργέα και του Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Βέροιας και νυν της ΑΕΚ κατέθεσε ότι «είπα στο ημίχρονο: "Δεν κάθομαι να φάω 3 γκολ", ότι "παίκτης του Ολυμπιακού μου είπε "καταλάβαμε" και ότι "το σκορ παίχτηκε στο στοίχημα- Είπαν στους Ολυμπιακούς να σταματήσουν στα 3 γκολ"». Ο πρώην προπονητής της Βέροιας και νυν του Άρη κατέθεσε ότι «… ήταν εντολή Αρβανιτίδη στο ημίχρονο να χάσουμε 3-0" και ότι "ο Αρβανιτίδης μου είπε να μην στενοχωριέμαι και ότι όλα θα πάνε καλά».


Πηγή : sport-fm.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου