Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Πολιτικοί και καθηγητές είπαν μαζί «όχι Μπαλτά στην Παιδεία»


Ασφυκτικά γεμάτη ήταν η αίθουσα στο «Σπύρος Λούης» στην εκδήλωση για την Παιδεία - Μεταξύ άλλων οι Σταύρος Θεοδωράκης και Απόστολος Δοξιάδης που κάθησαν μαζί

Ανοιχτή συγκέντρωση για την Παιδεία διοργάνωσε στο κλειστό γήπεδο Σπύρος Λούης στο Μαρούσι η Επιτροπή Πρωτοβουλίας «Παιδεία 2015», που αποτελείται από πανεπιστημιακούς και εκπαιδευτικούς, που τάσσονται κατά των αλλαγών στην παιδεία που προωθεί ο υπουργός Παιδείας Αρ. Μπαλτάς. Το δικό τους τόνο έδωσαν και οι εκπρόσωποι της κεντρικής πολιτικής σκηνής καθώς παρόντες στην εκδήλωση ήταν πολλοί πρώην υπουργοί Παιδείας και πολιτικοί μεταξύ των οποίων ο Σταύρος Θεοδωράκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Κων. Αρβανιτόπουλος, ο Νίκος Δένδιας, ο Θ. Φορτσάκης και ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη στην πρώτη εκδήλωση κατά των προωθούμενων αλλαγών στην παιδεία και κεντρικό σύνθημα αποτέλεσε ότι οι αλλαγές μέσω των προωθούμενων νομοσχεδίων γυρνούν την παιδεία 40 χρόνια πίσω στην δεκαετία του ΄80.

Τα μέλη της επιτροπής υπογράμμισαν ότι «τα προτεινόμενα νομοσχέδια Μπαλτά γυρνούν την εκπαίδευση 40 χρόνια πίσω, επιβάλλουν τα πολιτικά κόμματα στη λειτουργία των ΑΕΙ, καταργούν ουσιαστικά τα Πρότυπα Δημόσια Σχολεία, μεθοδεύουν την κατάργηση των ιδιωτικών σχολείων, εισάγουν την κομματική λογική στα όργανα της σχολικής ιεραρχίας, καταργούν την αριστεία σε βάρος των κοινωνικά αδύναμων και καταργούν την αξιολόγηση στην Εκπαίδευση».

«Όχι Μπαλτά στην Παιδεία» είπαν ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος παρευρέθηκε σην ανοιχτή συγκέντρωση κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, μαζί με το γνωστό συγγραφέα και σκηνοθέτη Απόστολο Δοξιάδη.



«Ενώνουµε τις φωνές µας για να καταψηφιστούν τα Νοµοσχέδια Μπαλτά για την Παιδεία. Για να µην γυρίσουν τα σχολεία και τα πανεπιστήµια µας 40 χρόνια πίσω» αναφέρεται στο ενημερωτικό έντυπο της εκδήλωσης, που αναρτήθηκε και από το Σύνδεσμο Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων, ενώ περιέχονται και τα ακόλουθα:

Τι κάνουν τα προτεινόµενα νοµοσχέδια Μπαλτά;

- Γυρνούν την εκπαίδευση 40 χρόνια πίσω
- Επιβάλλουν τα πολιτικά κόµµατα στη λειτουργία των ΑΕΙ
- Καταργούν ουσιαστικά τα Πρότυπα Δηµόσια Σχολεία
- Μεθοδεύουν την κατάργηση των ιδιωτικών σχολείων
- Εισάγουν την κοµµατική λογική στα όργανα της σχολικής ιεραρχίας
- Καταργούν την «αριστεία» σε βάρος των κοινωνικά αδύναµων
- Καταργούν την αξιολόγηση στην Εκπαίδευση

Από ποιους αποτελείται η Επιτροπή Πρωτοβουλίας «Παιδεία 2015»:
Από λειτουργούς όλων των βαθµίδων της εκπαίδευσης: Γιάννης Αντωνίου, Θάνος Βερέµης, Μάκης Γρυσπολάκης, Αποστόλης Δηµητρόπουλος, Λεωνίδας Καστανάς, Σωκράτης Κάτσικας, Βάσω Κιντή, Μαρία Λεκάκου, Νιόβη Παυλίδου, Μιχάλης Σταθόπουλος, Νίκος Σταυρακάκης, Μαρία Στουµπούδη, Γιώργος Χαραλαµπίδης.

Σε τι αποσκοπεί η Επιτροπή Πρωτοβουλίας «Παιδεία 2015»:

- Στην ενηµέρωση των πολιτών για τις επιπτώσεις των νοµοσχεδίων Μπαλτά στην Εκπαίδευση
- Στην κινητοποίηση και την οργανωµένη άσκηση πίεσης από τους πολίτες
- Στη µη ψήφισητων νοµοσχεδίων Μπαλτά από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ




Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου