Τρίτη 12 Μαΐου 2015

"Επίθεση" αγάπης από τη Μέρκελ και αυστηρό μήνυμα: "Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες" - Κόψτε τις πρόωρες συντάξεις


Μια στο καρφί και μια στο πέταλο η Άνγκελα Μέρκελ! Η Γερμανίδα καγκελάριος παραδέχεται πως η “καραμέλα” που χρησιμοποιούσαν κατά κόρον οι Ευρωπαίοι ότι οι Έλληνες δεν είναι εργατικοί είναι λάθος, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις δηλώσεις της τον Μάιο του 2011, όταν μας κουνούσε το δάχτυλο, γιατί παίρναμε σύνταξη νωρίτερα και πηγαίναμε περισσότερες μέρες διακοπές απ' ότι οι Γερμανοί. Κάτι, που... προφανώς, έπρεπε να αλλάξει...

Τις δηλώσεις “μετάνοιας” η Άνγκελα Μέρκελ τις έκανε μιλώντας στους μαθητές ενός επαγγελματικού Λυκείου στο Βερολίνο, όπου στην πλειονότητα φοιτούν πολλοί μαθητές που προέρχονται από οικογένειες μεταναστών και ιδιαίτερα Τούρκων.

Νουθεσίες εκ των υστέρων

«Είναι λάθος ότι οι Έλληνες δεν είναι εργατικοί ή ότι οι Γερμανοί είναι τσιγκούνηδες» είπε χαρακτηριστικά.
Και μάλιστα υποστήριξε ότι «όταν ξέσπασε η κρίση του ευρώ, που θεωρώ ότι ήταν μία πολύ δύσκολη δοκιμασία (…) εγώ ήμουν πάντα αντίθετη όταν κάποιος υποστήριζε κάτι όπως "α, ναι οι Βούλγαροι, οι Έλληνες ξέρουμε καλά πως είναι αυτοί"… Δεν πρέπει να μιλάμε ποτέ μ' αυτό τον τρόπο».

«Οι Γερμανοί είναι όλοι τόσο διαφορετικοί ο ένας από τον άλλο, οι Τούρκοι είναι τόσο διαφορετικοί ο ένας από τον άλλο. Εάν αρχίσω να λέω "οι Έλληνες δεν είναι εργατικοί και οι Γερμανοί είναι από την φύση τους εργατικοί αλλά τσιγκούνηδες…", και τα δύο είναι λάθος» τόνισε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης που οργανώθηκε με τους μαθητές στο σχολείο με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία καθιέρωσε η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος πριν από 9 χρόνια προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους νέους σχετικά με την Ευρώπη.

«Βρίσκουμε (παντού) ανθρώπους γενναιόδωρους και ανθρώπους τσιγκούνηδες», δεν πρέπει ποτέ να γενικεύουμε τα πράγματα, «με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να πραγματικά να ανακαλύψουμε την διαφορετικότητα στην Ευρώπη» υπογράμμισε η Άνγκελα Μέρκελ.

Οι δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου, ωστόσο, τον Μάιο του 2011, όταν η ευρωπαϊκή και ελληνική κρίση βρισκόταν στο απόγειό τους, έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη μας και όχι μόνο, αφού φρόντισαν τα μνημόνια γι' αυτό.

Η κ. Μέρκελ είχε δηλώσει τότε: «Πρέπει σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία, (οι εργαζόμενοι) να μη βγαίνουν σε σύνταξη νωρίτερα απ’ ότι στη Γερμανία, να καταβάλλουν όλοι τις ίδιες προσπάθειες, αυτό είναι σημαντικό. Δεν μπορούμε να έχουμε κοινό νόμισμα και ορισμένοι να κάνουν διακοπές για μεγάλο διάστημα και άλλοι για πολύ μικρό».


Πηγή : newsit.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου