Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Δείτε έφηβη νύφη να σύρεται με την βία για να παντρευτεί!



Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει το ντροπιαστικό για το Καζακστάν βίντεο.
 Μια έφηβη την ετοιμάζουν με το ζόρι για νύφη και κλαίει σπαραχτικά και προσπαθεί να αντισταθεί με κάθε τρόπο, ενώ οι συγγενείς του γαμπρού, που την έχουν απαγάγει, την σπρώχνουν να μπει στο σπίτι του για την τέλεση του γάμου και όλα αυτά το 2014.
Οι απαγωγές έφηβων κοριτσιών από μέλη της οικογένειας των υποψηφίων γαμπρών, χωρίς την θέληση της νύφης και κάποιες φορές και χωρίς την συγκατάθεση της οικογένειάς της, είναι ένα πανάρχαιο έθιμο στο Καζακστάν, για το οποίο σπάνια παρεμβαίνουν οι αρχές.
Ενώ η κοπέλα συνειδητοποιημένη για το τι πρόκειται να της συμβεί κλαίει οι συγγνείς της σκορπούν χαρούμενοι κομφετί διασκεδάζοντας με το δράμα της ανήλικης με το ζόρι νύφης.
Η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών στο Καζακστάν, Anfisa Zuyeva, δηλώνει ότι το έθιμο είναι «βάρβαρο» και θα πρέπει να καταργηθεί. Η ίδια τονίζει ότι το συγκεκριμένο βίντεο, που κάνει τον γύρο του κόσμου, με τον τίτλο «Stealing The Bride», απέσπασε αρνητική κρητική και έγινε η «ντροπή του Καζακστάν».
Το συμβάν έγινε στην περιοχή Akmola, στο κεντρικό Καζακστάν και το κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο ένας από τους καλεσμένους.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου