Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Μπακογιάννη: Αμεση και δραστική μείωση των φοροεπιβαρύνσεων


Λάμπρος Σταυρόπουλος
tovima.gr

Άμεση και δραστική μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων ζήτησε η πρώην υπουργός της ΝΔ κ. Ντόρα Μπακογιάννη στην Βουλή. Μιλώντας επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, τόνισε ότι η αντιμετώπιση της υπερφορολόγησης φυσικών προσώπων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι η πρώτη παράμετρος βελτίωσης που πρέπει να αποτυπωθεί στον προϋπολογισμό του 2015.

«Γίνονται βήμα αλλά χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ «πιο τολμηρή διαχείριση» ζήτησε και στο θέμα του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Ακόμη, ζήτησε αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ (έχει καταθέσει τροπολογία για την μείωση κατά 30% των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων), ενώ χαρακτήρισε σωστό και αναγκαίο το μέτρο των 100 δόσεων για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά όπως είπε χρειάζονται πιο δραστικά μέτρα, όπως η μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων, καθώς «η υπερφορολόγηση έχει οδηγήσει την οικονομία σε απόλυτο αδιέξοδο».

Άλλη μια παράμετρος που έθεσε η κυρία Μπακογιάννη είναι η ενίσχυση της ρευστότητας της ιδιωτικής οικονομίας ώστε οι επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Μάλιστα καταλόγισε ευθύνες στις τράπεζες λέγοντας ότι «είναι απούσες από την αγορά» και ο ρυθμός χρηματοδότησης της οικονομίας από αυτές είναι ακόμα αρνητικός (-13,3% μεταξύ Δεκεμβρίου 2013-Ιουλίου 2014). Επίσης, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «οι κραυγές του στα τηλεοπτικά παράθυρα προδίδουν αυτοτύφλωση και έλλειψη εμπιστοσύνης».

Όπως είπε απευθυνόμενη στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν αντιλαμβάνεστε ότι με το κλίμα που καλλιεργείτε υπακούοντας στην λαϊκιστική λογική ΄΄φωτιά στα τόπια΄΄, δεν πλήττετε την κυβέρνηση, αλλά κηρύσσετε τον πόλεμο στην κοινωνία».

Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου