Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

H εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη διαψεύδει την Καρυστιανού και την αφήνει εκτεθειμένη

 


Γνώμη μας είναι ότι η Καρυστιανού έχει γίνει ένα με τον ΣΥΡΙΖΑ, και όπως δείχνουν τα πράγματα χάνει το δίκιο της αφού έχει εργαλειοποηθεί από ένα φαιδρό κόμμα. Βέβαια εάν δεν ταίριαζαν δεν θα συμπεθέριαζαν, γιατί εάν δεν ήθελε θα είχε διαχωρίσει την θέση της από του υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ που την χρησιμοποιούν. Με την συμπεριφορά της παρασέρνει και τους υπόλοιπους συγγενείς των θυμάτων και δεν ξέρουμε εάν είναι σύμφωνοι οι υπόλοιποι.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, βάζει τα πράγματα στην θέση τους και διαψεύδει την Καρυστιανού για τα όσα είπε ότι της είπε. Έτσι χαλάει το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, και πιστεύουμε ότι είναι θέμα χρόνου να δεχθεί φαιδρή και χυδαία επίθεση από τα στελέχη και τα τρόλς των δύο κομμάτων.

«Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι παρέπεμψα τον οιονδήποτε στην Εκκλησία, δεν συμπεριφέρθηκα με τον κυνισμό που μου αποδίδεται» είπε στο φόρουμ των Δελφών.

Για πρώτη φορά πήρε δημοσίως θέση η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη για την καταγγελία της Μαρίας Καρυστιανού ότι περέπεμψε συγγενείς θυμάτων των Τεμπών στην Εκκλησία.

Μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών, είπε όταν ρωτήθηκε σχετικά: 

«Ο λόγος που μέχρι στιγμής δεν τοποθετήθηκα είναι από σεβασμό στα νεκρά παιδιά, στα θύματα του δυστυχήματος που συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Διαψεύδω κατηγορηματικά  ότι αντί να διαβεβαιώσω οιονδήποτε συγγενή προσέφυγε σε μένα για να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε, τον παρέπεμψα για παρηγοριά στην Εκκλησία. Διαψεύδω κατηγορηματικά  ότι συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον κυνισμό που μου αποδίδεται. Θα ήταν απάνθρωπο - και για όσους με γνωρίζουν δεν μου ταιριάζει. Αψευδής μάρτυς είναι η παραγγελία στην Εισαγγελία Λάρισας που λέω ότι πρέπει να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα των συγγενών».


Δείτε ολόκληρο το βίντεο: Η Γεωργία Αδειλίνη στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Η Εισαγγελέας εξήγησε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συγκάλυψη, από τη στιγμή που η δικαιοσύνη είναι υποχρεωμένη να διαβιβάσει αμελλητί στη Βουλή οποιαδήποτε στοιχεία τυχόν συναντήσει που έχουν σχέση με ευθύνες πολιτικών προσώπων. Μάλιστα, έκανε λόγο για εκ πονηρού επικρίσεις κατά της δικαιοσύνης με στόχο να την εμπλέξουν σε ζητήματα πολιτικών αντιπαραθέσεων.

Η κα. Αδειλίνη σημείωσε ότι η έρευνα για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών κινείται με ταχύτατους ρυθμούς, πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα, και πως η ανάκριση βαίνει προς ολοκλήρωση, χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, επισημαίνοντας όμως, ότι ο εφέτης ανακριτής Λάρισας δεν αφήνει κανένα σημαντικό ερώτημα ή αίτημα των συγγενών των θυμάτων αναπάντητο.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέφερε ότι ο ανακριτής αναμένει την πραγματογνωμοσύνη που έχει διατάξει, προκειμένου να απαντηθεί τί μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία, όπως και τα αποτελέσματα από ειδικό εργαστήριο στην Αγγλία όπου έχει στείλει το βιντεοληπτικό υλικό.

Παράλληλα, διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες ότι η ίδια σε συνάντηση που είχε με συγγενείς των θυμάτων, τους παρέπεμψε για παρηγοριά στην εκκλησία, λέγοντας ότι ο αβάσταχτος πόνος αυτών των ανθρώπων και η δίκαιη οργή τους δικαιολογεί τυχόν παρερμηνείες όσων είπε. «Δεν είμαι απέναντί τους αλλά μαζί τους», ήταν η χαρακτηριστική της φράση.

Τέλος, ερωτηθείσα από τη δημοσιογράφο της «Καθημερινής», Ιωάννα Μάνδρου, σχετικά με τη βαριά καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωκοινοβούλιο για θέματα κράτους δικαίου, επισήμανε ότι το ψήφισμα αναφέρεται σε πλειάδα υποθέσεων που εκκρεμούν ακόμη στη δικαιοσύνη και μίλησε για παρέμβαση που αντιβαίνει τις αρχές του κράτους δικαίου. «Η Ελλάδα, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά στοιχεία, δεν αποκλίνει από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και σε πολλά θέματα κινείται πάνω από αυτόν», τόνισε στο τέλος η κα Αδειλίνη.0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου