Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Με τους παραβατικούς στα σχολεία ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ και σε βάρος της ασφάλειας των παιδιών μας

 


Είναι τραγικός ο ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτό το θέμα που χρειάζεται την συναίνεση όλων, κάνει αντιπολίτευση υπέρ όσων παρανομούν στα σχολεία και όχι υπέρ των μαθητών που προστατεύονται απο τα νέα μέτρα, και παίζει με την αγωνία των γονιών που στέλνουν τα παιδιά τους και δεν ξέρουν τι θα συμβεί.

Σε τέτοιο μείζονος σημασίας για την κοινωνία ειδικά για το bullying ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είδαν την ευκαιρία να κάνουν αντιπολίτευση κλείνοντας το μάτι στους παραβατικούς, αδιαφορώντας για τα θύματα . 

Τους ενόχλησαν μέχρι και οι αποβολές που προβλέπονται για παραβατικές συμπεριφορές στα σχολεία και έδειξαν για ακόμα μία φορά το πόσο επικίνδυνα κόμματα είναι και γιατί δεν προτιμούνται από την κοινωνία ως εναλλακτική κυβερνητική λύση. 

Ο λόγος που κάνουν αντιπολίτευση ακόμα και σε αυτό το σοβαρό θέμα, είναι για τους λίγους ψήφους των παιδιών της δευτέρας και τρίτης λυκείου, αλλά δεν υπολογίζουν ότι οι ψήφοι των μη παραβατικών μαθητών που θέλουν την προστασία της πολιτείας είναι περισσότερες,

Ο φαιδρός και επικίνδυνος ΣΥΡΙΖΑ, αμόλησε τον Καλαματιανό, να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι «κατά την προσφιλή της τακτική, επιλέγει και πάλι την εύκολη λύση της αυστηροποίησης των ποινών και της καταστολής, προκειμένου να αντιμετωπίσει το διαρκώς αυξανόμενο φαινόμενο του bullying στα σχολεία μας». 

Είναι δε τέτοια η φαιδρότητα του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να ξεσηκώσει και τους εκπαιδευτικούς λέγοντας :  «Προφανώς, θεωρεί πως θα το καταπολεμήσει με αποβολές και ποινολόγια, μετατρέποντας παράλληλα τους εκπαιδευτικούς σε "ιδιότυπα όργανα αστυνόμευσης" εντός του σχολείου» και δεν ντρέπονται καθόλου που το κάνουν.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ και για να είχαμε να λέγαμε, η ουσιαστική αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού «χρειάζεται πρόληψη και αντιμετώπιση όλων των παραγόντων που οδηγούν παιδιά σε τέτοιες συμπεριφορές, που εντείνουν την εγκληματικότητα και τον κοινωνικό ρατσισμό. Χρειάζεται βελτίωση των κοινωνικών, εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και οικονομικών συνθηκών. Χρειάζονται πολιτικές στην κατεύθυνση της άρσης των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας». Με λίγα λόγια περί ανέμων και υδάτων γενικόλογα χωρίς μέτρα.

Και εκεί που περιμένεις να δείξει σοβαρότητα το ΠΑΣΟΚ, γίνεται και αυτός ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της παραβατικότητα και των παραβατικών μαθητών, δείχνοντας την ακαταλληλότητα τους ακόμα και για τρίτο κόμμα. 

Ο αρμόδιος τομεάρχης Στ. Παραστατίδης υποστήριξε ότι «η αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας είναι μία εξαιρετικά σύνθετη υπόθεση, καθώς οι άμεσα και έμμεσα συμμετέχοντες έχουν τη δική τους υποκειμενική γωνία καταγραφής, επεξεργασίας και αντιμετώπισης του φαινομένου».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «δυστυχώς και οι νέες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του πολυσύνθετου αυτού φαινομένου, μας καθιστούν στο ίδιο έργο θεατές. Η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τα κοινωνικά προβλήματα, όταν πια έχουν καταστεί ανεξέλεγκτα λόγω της έλλειψης οποιουδήποτε σχεδιασμού πρόληψης και αντιμετώπισης των αιτιών που τα προκαλούν. Και τότε προσφεύγει εσπευσμένα στην επικοινωνιακή διαχείριση με φιέστες και ανακαλεί από το παρελθόν συντηρητικές ιδεοληπτικές επιλογές τιμωρητικού χαρακτήρα και αυστηροποίησης ποινολογίου. Μέτρα που σήμερα μπορεί να φαίνονται αναγκαία, αλλά ούτε αναπόφευκτα είναι ούτε μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση συνιστούν».

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ κατά της τιμωρίας των παραβατών, και εδώ μιλάμε για σοβαρές εγκληματικές ενέργειες που εντείνονται, και κατά της ασφάλειας της πλειοψηφίας των μαθητών και της αγωνίας των γονιών που στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου