Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Συνελήφθη για 4 απόπειρες ανθρωποκτονίας, αφέθηκε προκλητικά ελεύθερος και τελικά σκότωσε!

 


Συνελήφθη στις 5 Φεβρουαρίου κατηγορούμενος για τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας, μεταξύ των οποίων και της ίδιας του της συζύγου. Αφέθηκε ελεύθερος, και ένα μήνα μετά, στις 8 Μαρτίου, δολοφόνησε έναν 35χρονο Αφγανό στον Αγιο Παντελεήμονα.

Το «Pitbull», όπως ήταν το προσωνύμιό του, εντοπίστηκε και συνελήφθη τη Δευτέρα από τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, στην περιοχή της Νίκαιας, ένα μήνα μετά το αιματηρό συμβάν του Αγίου Παντελεήμονα. Φέρεται να είναι μέλος της διαβόητης εγκληματικής ομάδας με την επωνυμία «Lions» (λιοντάρια), ενώ κατηγορείται και για συμμετοχή στη δολοφονία που είχε σημειωθεί τον Φεβρουάριο του 2023 σε μπαρ της Νέας Ιωνίας, με θύμα έναν 39χρονο άνδρα από την Αλβανία.

Σιδερένιος λοστός, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, σιδερόβεργα, κοντάρια, σουγιάς, λίμα μαχαιριών, μαχαίρι, σπαθιά. Πρόκειται για μερικά από τα όπλα που χρησιμοποίησαν τα μέλη δύο αντίπαλων συμμοριών, στην άγρια συμπλοκή που είχαν έξω από καφέ με ναργιλέ, στην οδό Ηπείρου, στις 8 Μαρτίου. Βίντεο από κάμερα ασφαλείας έχει αποτυπώσει τους κακοποιούς να ανταλλάσσουν βίαια χτυπήματα μπροστά σε έντρομους περαστικούς, θέλοντας να λύσουν τις διαφορές τους, που αφορούν την επικυριαρχία στη διακίνηση ναρκωτικών, σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

Μέλος της μίας συμμορίας είναι ο 24χρονος δράστης, που κρατάει πάνω του πιστόλι. Την ώρα που τον καταδιώκουν, έχοντας γυρισμένη την πλάτη του, ανοίγει πυρ και δολοφονεί τον νεαρό Αφγανό. Το θύμα, που τον κυνηγούσε κρατώντας στα χέρια ένα κοντάρι, θα χάσει ακαριαία τη ζωή του. Δύο από τα μέλη της συμμορίας του 24χρονου που συμμετείχαν στην επίθεση ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τις επιχειρήσεις της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, στο κέντρο της Αθήνας, για την εξάρθρωση εγκληματικών ομάδων.

Συνέργεια σε ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, αρπαγή, οπλοκατοχή και οπλοχρησία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, συμπλοκή, εκβίαση, απείθεια, παράνομη βία, απειλή, ενδοοικογενειακή βία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παραβίαση μέτρων για την πρόληψη και μετάδοση ασθενειών, επαιτεία. Για όλα τα παραπάνω αδικήματα, έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν, ο σεσημασμένος 24χρονος, ο οποίος όμως κυκλοφορούσε ανενόχλητος με εντολή εισαγγελέα.

Στις 21 Φεβρουαρίου του 2023, μαζί με άλλα μέλη της συμμορίας «Lions», είχαν ανοίξει πυρ, μέσα σε μπαρ στη συμβολή των οδών Κασταμονής και Ρόδων στη Νέα Ιωνία, δολοφονώντας αντίπαλο μέλος συμμορίας. Εκτός από την εκτέλεση της Νέας Ιωνίας, ο 24χρονος είχε εμπλοκή σε τρεις ακόμα απόπειρες ανθρωποκτονίας της διαβόητης εγκληματικής ομάδας, ενώ ο ίδιος τον περασμένο Φεβρουάριο, αποπειράθηκε να δολοφονήσει ακόμα και τη σύζυγο του. Την είχε μεταφέρει ο ίδιος στο Γ.Ν. «Ευαγγελισμός», με διαμπερές τραύμα στην κοιλιά, υποστηρίζοντας στις αρχές ότι… αυτοτραυματίστηκε την ώρα που εκείνος κοιμόταν με τα παιδιά τους στον καναπέ του σπιτιού τους στον Κολωνό.


Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάσθηκε υπόθεση ανθρωποκτονίας 35χρονου αλλοδαπού και απόπειρας ανθρωποκτονίας αλλοδαπών, που είχε λάβει χώρα μετά από συμπλοκή ομάδων ατόμων το βράδυ της 8ης Μαρτίου 2024, έξω από κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας.

Για την υπόθεση συνελήφθη, κατόπιν εντάλματος σύλληψης, μέλος συμμορίας, ο οποίος κατηγορείται ως ο φυσικός αυτουργός, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα -12- άτομα, που κατά περίπτωση κατηγορούνται για συνέργεια σε ανθρωποκτονία (τετελεσμένη και σε απόπειρα), συμμετοχή στη συμπλοκή καθώς και για παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Ως προς το ιστορικό, βραδινές ώρες της 8ης Μαρτίου 2024, έλαβε χώρα συμπλοκή δύο (2) ομάδων, επτά (7) και έξι (6) ατόμων αντίστοιχα, έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο συλληφθείς, μέλος της ομάδας των επτά (7) ατόμων, πυροβόλησε προς το μέρος της άλλης ομάδας, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός. Στη συνέχεια και ενώ η συμπλοκή βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη, πυροβόλησε εκ νέου και τραυμάτισε σοβαρά το 35χρονο θύμα, το οποίο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε Νοσοκομείο, όπου λίγη ώρα αργότερα απεβίωσε συνεπεία των τραυμάτων του.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο βρέθηκαν τρεις (3) κάλυκες πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 9mm, σιδερένιος λοστός, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, βέργα σιδήρου, σιδερένιο κοντάρι, δύο (2) ξύλινα κοντάρια, σουγιάς, λίμα μαχαιριών, μαχαίρι, δύο (2) σπαθιά, σιδερένιο κοντάρι, καθώς και δύο (2) ξύλινα κοντάρια.

Ακολούθησε επισταμένη έρευνα στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν πληροφοριακά στοιχεία και δεδομένα, εργαστηριακά ευρήματα και ψηφιακά πειστήρια από τον τόπο του εγκλήματος, με αποτέλεσμα την ταυτοποίηση του συνόλου των εμπλεκομένων καθώς και τη διακρίβωση του κινήτρου της συμπλοκής.

Το υλικό που συγκεντρώθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ακολούθως από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του φυσικού αυτουργού, ο οποίος απογευματινές ώρες χθες (8-4-2024) εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη.

Μάλιστα, δύο μέλη της συμμορίας, στην οποία συμμετείχε ο συλληφθείς, κατηγορούνται ως μέλη μίας εκ των εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν πρόσφατα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των κατηγορούμενων έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για πληθώρα ποινικών αδικημάτων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου