Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Αδιαφορούν για του Παλαιστίνιους οι τρομοκράτες της Χαμάς : «Οι άμαχοι είναι ευθύνη του ΟΗΕ να τους προστατεύσει»


 

Στην κυνική ομολογία ότι τα τούνελ που υπάρχουν στη Λωρίδα της Γάζας είναι για να προστατεύονται οι ένοπλοι της Χαμάς και όχι για να προστατευθούν οι άμαχοι προχώρησε το μέλος του πολιτικού γραφείου της παλαιστινιακής οργάνωσης, Μούσα Αμπού Μαρζούκ, v δείχνοντας το πόσο αδίστακτοι είναι οι τρομοκράτες.

Σε συνέντευξη που μεταδόθηκε στο Russia Today TV και σε ερώτηση γιατί η Χαμάς δεν έχει χτίσει καταφύγια για τους αμάχους στη Γάζα δεδομένου ότι έχει κατασκευάσει 500 χλμ. υπόγειες σήραγγες, ο Μαρζούκ απάντησε κυνικά και ψυχρά όπως κάθε τρομοκράτης:

«Χτίσαμε τα τούνελ γιατί δεν έχουμε άλλο τρόπο να προστατευτούμε και να μην σκοτωθούμε. Αυτά τα τούνελ προορίζονται για να μας προστατεύσουν από τα αεροπλάνα. Πολεμάμε μέσα απο τα τούνελ».

Για τους αμάχους το στέλεχος της Χαμάς απάντησε ότι «όλοι γνωρίζουν πώς το 75% όσων βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας είναι πρόσφυγες και είναι ευθύνη του ΟΗΕ να τους προστατεύσει. Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Γενεύης είναι υποχρέωση των κατοχικών δυνάμεων να τους παρέχει τα απαραίτητα για όσο διάστημα είναι υπό κατοχή».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου