Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Ακροαριστερό θράσος αντιεξουσιαστών τραυμάτισαν την 16χρονη και ζητάνε τα ρέστα

 


Ακροαριστερό θράσος αντιεξουσιαστών που βρήκαν άλλη μία ευκαιρία για να καταστρέψουν περιουσίες αθώων πολιτών.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες η 16χρονη που συμμετείχε στα επισόδια έπεσε και κτύπησε το κεφάλι της, και αντί να σταματήσουν οι ακροαριστεροί να της παράσχουν τις πρώτες βοήθειες την ποδοπάτησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστής που εξέτασε την 16χρονη είπε ότι τα τραύματά της δεν συνάδουν με χτύπημα από πέτρα ή άλλο αντικείμενο. Η εικόνα είναι ότι χτύπησε από πτώση και στη συνέχεια την πάτησαν άλλοι που έτρεχαν. Η 16χρονη τραυματίστηκε στον αυχένα, αλλά η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για τις συνθήκες υπό τις οποίες προκλήθηκε ο τραυματισμός της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο, το περασμένο Σάββατο, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Την έρευνα θα «τρέξει» το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, υπό την εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού.

Μεταξύ άλλων, θα διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί και από ποιους τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Ευκαιρία έψαχναν και ευκαιρία βρήκαν για να δημιουργήσουν σκηνικό έντασης το βράδυ της Δευτέρας (30/10) στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον τραυματισμό της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο, που οι ίδιοι τραυμάτισαν.



Μετά την ολοκλήρωση της πορείας -και αφού είχαν ανοίξει οι δρόμοι στο κέντρο- ομάδα ακροαριστερών κακοποιών έριξε μολότοφ κατά αστυνομικών και έστησε οδοφράγματα. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά.

Η ένταση δημιουργήθηκε στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Σόλωνος και στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους με Κωλέττη.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε 5 προσαγωγές και σε τουλάχιστον δύο συλλήψεις.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου