Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Βορίδης κατά του ΣΥΡΙΖΑ: «Ντροπή η στάση στο Μεσανατολικό»

 



Μάκης Βορίδης: Προκαλούν ντροπή όσα ακούω από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε σχέση με την ψηφοφορία στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών αλλά και την εγχώρια πολιτική σύγκρουση αμέσως μετά, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε: 

«Απορώ, και αν είναι κάτι που προκαλεί ντροπή είναι αυτά τα οποία ακούω από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρχε ένα ψήφισμα, το οποίο έκανε λόγο για ανθρωπιστική κατάπαυση πυρός, χωρίς να λέει λέξη για το τι θα γίνει με τη Χαμάς […] Η Ελλάδα, ενώ αποδέχθηκε κατ’ αρχήν σημεία του ψηφίσματος, είπε ταυτοχρόνως ότι πρέπει να υπερψηφισθεί μια τροπολογία του Καναδά, που συμπεριελάμβανε το ζήτημα της αντιμετώπισης της Χαμάς. Αυτό δεν έγινε δεκτό από μια πλειοψηφία αραβικών, αφρικανικών και ασιατικών χωρών και αυτό οδήγησε στη στάση αποχής της Ελλάδος, που ήταν και η στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ευρωπαϊκών χωρών». «Η Ελλάδα είχε μια ισορροπημένη θέση. Κατά τη γνώμη μου δεν θα μπορούσε να εξετάζεται η υπερψήφιση ενός ψηφίσματος, το οποίο δεν λέει λέξη για την τρομοκρατία και την αντιμετώπισή της», συμπέρανε.

«Ορισμένες χώρες, ανάμεσά τους και η Τουρκία, αρνούνται να αναγνωρίσουν τον τρομοκρατικό χαρακτήρα της Χαμάς. Το 22χρονο κοριτσάκι που βρέθηκε αποκεφαλισμένο, οι όμηροι, όλα αυτά είναι ISIS», κατήγγειλε με έμφαση και πρόσθεσε: «Η μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε, είναι να διαφοροποιήσουμε τους Παλαιστίνιους από τη Χαμάς. Η νόμιμη και θεσμική εκπροσώπηση των Παλαιστινίων είναι η Παλαιστινιακή Αρχή και η Χαμάς είναι μια τρομοκρατική οργάνωση, που δεν τους εκπροσωπεί».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου