Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Μαύρος (MRB): Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι πιο μορφωμένος από τον Τσίπρα

 


Δύο είναι οι παρατηρήσεις μας

1. Ποιος Τσίπρας μορφωμένος; Πέρασε και δεν ακούμπησε από την μόρφωση!!

2. Που να τον βρεις στον ΣΥΡΙΖΑ τον μορφωμένο που ψάχνεις; Στην Αχτσιόγλου που δεν γνωρίζει οικονομικά; Που δεν ξέρει την διαφορά των φορολογικών εσόδων με τους φόρους. Στον Τσακαλώτο που δεν ξέρει τι του γίνεται και μπερδεύει το κόστος δανεισμού, με τα spreads;

Και στη τελική δεν φτάνει μόνο η μόρφωση για να στηρίξεις ένα κόμμα, αλλά να ξέρεις και τι κάνεις.

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Οpen, και για το πώς οδηγήθηκε στο ναυάγιο των εκλογών, ο κ. Μαύρος είπε μέσα σε άλλα για το πώς πρέπει να είναι ο επόμενος πρόεδρος του κόμματος :  «Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Πρώτον, ο νέος πρόεδρος πρέπει να είναι περισσότερο μορφωμένος από τον κ. Τσίπρα. Πρέπει να είναι περίπου ή εξίσου γοητευτικός όσο ο κ. Τσίπρας. Πρέπει να μπορεί να σταθεί στο εξωτερικό καλύτερα απ' ό,τι ο κ. Τσίπρας. Και πρέπει εσωτερικά, μέσα στην Ελλάδα, οι αγορές να μη νιώθουν ότι απειλούνται από επιλογές τις οποίες θα κάνει. Άρα, βρείτε εσείς με τα χαρακτηριστικά που σας έδωσα τον κατάλληλο...».

«Μόνο ο Παύλος Πολάκης» παρενέβη, αστειευόμενος, ο Δημήτρης Καμπουράκης.

«Μήπως... φωτογραφίζει τον κ. Σπίρτζη;» είπε ο παρευρισκόμενος στο πάνελ δικηγόρος Θ. Μαντάς, με τον κ. Σπίρτζη καθισμένο δίπλα του.

«Όχι, όχι, δεν εννοώ τον κ. Σπίρτζη», είπε ο κ. Μαύρος και τόνισε ξανά με νόημα: «Θα πρέπει να είναι εξίσου ή περίπου γοητευτικός όσο κι ο κ. Τσίπρας».

Με λίγα λόγια τσίρκο ήταν, τσίρκο θα μείνει, απλά θα αλλάξουν οι κλόουν.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου