Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Επίθεση από μαχητή της Χαμάς στο Τέλ Αβίβ αντίποινα από Ισραηλινούς

 


Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση με όχημα και μαχαίρι στο Τελ Αβίβ, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό οκτώ ανθρώπων, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Ήταν μια ένδειξη ότι “οι κατοχικές δυνάμεις θα πληρώσουν το τίμημα για τα εγκλήματα στη Τζενίν”, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της παλαιστινιακής οργάνωσης.



Η παλαιστινιακή οργάνωση ανέφερε ότι ένας 20χρονος Παλαιστίνιος, μέλος της Χαμάς, ήταν ο δράστης της επίθεσης, τονίζοντας ότι αυτή έγινε ως μια «πρώτη απάντηση» στη μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη. Ήταν μια ένδειξη ότι «οι κατοχικές δυνάμεις θα πληρώσουν το τίμημα για τα εγκλήματα στη Τζενίν», δήλωσε εκπρόσωπος της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Η ισραηλινή αστυνομία χαρακτήρισε το περιστατικό «τρομοκρατική επίθεση», αναφέροντας ότι ο ύποπτος «εξουδετερώθηκε» από πολίτη που έσπευσε να βοηθήσει. Γιατρός που τον εξέτασε, δήλωσε στον ισραηλινό ραδιοσταθμό Kan πως σκοτώθηκε από σφαίρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρεις εκ των τραυματιών νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Εκπρόσωπος της ισραηλινής υπηρεσίας ασθενοφόρων δήλωσε πως μερικοί από τους τραυματίες φέρουν τραύματα από μαχαίρι.

Ο οδηγός έριξε το όχημά του πάνω σε πλήθος, αφού είχε προηγουμένως εξαπολύσει επίθεση με μαχαίρι. 

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Χαζέμ Κασέμ εξήρε την επίθεση, λέγοντας ότι «η ηρωική επίθεση στο Τελ Αβίβ είναι η πρώτη απάντηση στα εγκλήματα της κατοχής εναντίον του λαού μας στην Τζενίν.

Η κατοχή θα πληρώσει το τίμημα για τα εγκλήματά της κατά της Τζενίν. Επαινούμε τους ήρωες του λαού μας και τους μαχητές στην Τζενίν».





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου