Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Προγραμματισμός για την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος

 



Από την πρώτη ημέρα της ορκωμοσίας της κυβέρνησης, το πρώτο μέλημά της, είναι η υλοποίηση του προγράμματος που εγκρίθηκε από τους πολίτες. Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, “θα ήθελα να ονομάσουμε τη δεύτερη θητεία μας, «θητεία της αποτελεσματικότητας», αλλά και «των μεγάλων αλμάτων» που πρέπει να κάνει η χώρα για να αρπάξει τις μεγάλες ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά της”. Στο πλαίσιο αυτό ο Πρωθυπουργός:

  • Ξεκίνησε από την Παρασκευή στο Υπουργείο Οικονομικών, συσκέψεις για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των στόχων.
  • Συνεχίζοντας, την Κυριακή είχε διαδοχικές συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου με τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Σήμερα Τρίτη 4 Ιουλίου θα πραγματοποιήσει σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας και την Παρασκευή 7 Ιουλίου, στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Το πρώτο νομοσχέδιο, που αναμένεται να κατατεθεί μέσα στον Ιούλιο, θα αποτυπώνει τις κεντρικές οικονομικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Μία από αυτές είναι η επαναφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στον έλεγχο του Δημοσίου αντί του Υπερταμείου, στο οποίο οι δύο εταιρείες αυτές είχαν εκχωρηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου