Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Στις Βρυξέλλες σήμερα ο πρωθυπουργός

 


Σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναχωρεί για τις Βρυξέλλες όπου αρχικά θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην ατζέντα του οποίου περιλαμβάνεται ως βασικό θέμα συζήτησης το Μεταναστευτικό. 

Θα είναι η πρώτη συζήτηση σε επίπεδο ηγετών επί της καταρχήν συμφωνίας των κρατών-μελών σε επίπεδο υπουργών για τα 2 βασικά νομοθετήματα του νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. 

Ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει ότι «η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. είναι η μία διάσταση μιας συνολικής πολιτικής, που πρέπει να αντιμετωπίσει την αποτροπή της παράνομης διακίνησης ανθρώπων και να βρει νέους τρόπους να πατάξει τα εγκληματικά δίκτυα των διακινητών», όμως μεταφέρουν συνεργάτες του. Θα επισημάνει, δε, και τη σημασία ενίσχυσης της συνεργασίας με τρίτες χώρες και της υλοποίησης των συμφωνιών επιστροφών. Ο ίδιος άλλωστε όταν συνέβη το τραγικό περιστατικό είχε δηλώσει με αποδέκτη την Ε.Ε. ότι «το Μεταναστευτικό παραμένει πρόβλημα το οποίο απαιτεί συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική. Ώστε τα άθλια δίκτυα των εγκληματιών που διακινούν απελπισμένους ανθρώπους να βρουν, επιτέλους, την αποφασιστική απάντηση που τους αξίζει».





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου