Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Οι κυβερνητικές προτεραιότητες

 



Τα κεντρικά προγραμματικά ζητήματα που θέσαμε προεκλογικά για αύξηση μισθών που θα προκύψει από την ανάπτυξη, για αναμόρφωση του ΕΣΥ, για ένα κράτος πιο φιλικό στον πολίτη, για μια Ελλάδα ισχυρή και ασφαλή, για μείωση των ανισοτήτων  θα αποτελούν τον οδηγό της κυβερνητικής δράσης. Από την υλοποίηση αυτών των στόχων θα κριθούμε.

Στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου σήμερα, ο Πρωθυπουργός θα θέσει το πλαίσιο λειτουργίας της κυβέρνησης. Αναλυτικά οι κυβερνητικές προτεραιότητες θα τεθούν στις προγραμματικές δηλώσεις που θα αναγνωστούν από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή. Όπως έχει τονίσει ήδη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης:

  • Το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά την επικαιροποίηση της οργάνωσης του κράτους (δομές, αξιολόγηση,  απλοποίηση διαδικασιών για τον πολίτη κλπ).
  • Το δεύτερο νομοσχέδιο θα αφορά τη νομοθετική αποτύπωση των κεντρικών οικονομικών μας πρωτοβουλιών, δηλαδή, ουσιαστικά τη νομοθετική αποτύπωση των βασικών προγραμματικών δεσμεύσεών μας.
  • Επίσης από τις πρώτες πρωτοβουλίες θα είναι η επαναφορά ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ στον έλεγχο του κράτους, από το Υπερταμείο στο οποίο είχαν μπει επί ΣΥΡΙΖΑ.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου