Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Ηρθαν Ελλάδα τα νέα αεροπλάνα M-346




Τα αεροσκάφη, ολοκλήρωσαν τις πτητικές τους δοκιμές και ξεκίνησαν το ταξίδι τους από το Μιλάνο, προερχόμενα από τις εγκαταστάσεις της Leonardo.

Η υποδοχή των νέων αεροσκαφών ήταν επιβλητική, με δύο T-2E Buckey της 120 ΠΕΑ να απογειώνονται και να “καλωσορίζουν” τα νέα αεροσκάφη στον εθνικό εναέριο χώρο. Τα T-2E, τα οποία θα αντικατασταθούν σταδιακά από τα M-346, έχουν εκπαιδεύσει τους Έλληνες αεροπόρους από το 1976.

Η επίσημη υποδοχή των νέων αεροσκαφών θα γίνει την επόμενη Τρίτη, 16 Μαΐου, με μια ειδική τελετή που προετοιμάζει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ήδη 20 τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν μεταβεί στις εγκαταστάσεις της Leonardo στην Ιταλία για να εκπαιδευτούν στην υποστήριξη των συστημάτων των αεροσκαφών.



Το Aermacchi M-346 Master είναι ένα προηγμένο εκπαιδευτικό αεροσκάφος τζετ που κατασκευάζεται από την ιταλική εταιρεία Leonardo (πρώην Alenia Aermacchi). Έχει σχεδιαστεί για να παρέχει εκπαίδευση στους μαθητές-πιλότους που προετοιμάζονται να πιλοτάρουν τα πιο προηγμένα και σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη.

Χαρακτηρίζεται από την υψηλή απόδοση, την ευελιξία και την αντοχή του. Το M-346 διαθέτει δύο κινητήρες turbofan Honeywell F124, που του παρέχουν την ικανότητα να επιταχύνει με μεγάλη ταχύτητα και να ανεβαίνει σε μεγάλα υψόμετρα.

Το M-346 διαθέτει ένα σύστημα Fly-by-Wire με τέσσερις κανόνες ελέγχου πτήσης, καθιστώντας το αεροσκάφος ικανό να αντιμετωπίσει ευρύ φάσμα πτητικών καταστάσεων. Επιπλέον, διαθέτει προηγμένο σύστημα απομίμησης όπλων και εξομοιωτή που επιτρέπει στους μαθητές να εκπαιδεύονται σε μια πληθώρα αποστολών, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών μάχων και των επιθέσεων εναντίον εδαφικών στόχων.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου