Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Να υπενθυμίσουμε η ΕΥΠ και ο Τσίπρας παρακολουθούσε παράνομα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - Αποκαλύψεις και από Κωνσταντοπούλου

 



Ο Τσίπρας παρακολουθούσε Σάγια και Πιτσιόρλα.

Στο στόχαστρο της ΕΥΠ (την περίοδο Ρουμπάτη) είχε μπει, μεταξύ άλλων, ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Σαγιάς αλλά και ο πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ και υφυπουργός Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας!

Επί τουλάχιστον δύο μήνες (από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016) τα κινητά τηλέφωνα των κυβερνητικών παραγόντων παρακολουθούνταν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ενώ από τη δημοσιογραφική έρευνα προκύπτει ότι οι συγκεκριμένες συνακροάσεις ήταν παράνομες καθώς δεν υπήρχε εισαγγελική έγκριση ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρακολουθούσε παράνομα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο κ. Πιτσιόρλας, μετά την κατάθεση του Γιάννη Ρουμπάτη, διοικητή της ΕΥΠ το διάστημα 2015-2019, «για πρώτη φορά έγινε παραδοχή ότι υπήρξε άμεση παρακολούθηση, ενώ λεγόταν ότι “το βρήκαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση”».

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης απηύθυνε, ένα «γιατί» προς τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι θα περιμένει μια δημόσια απάντηση και επίσημες τοποθετήσεις.

«Υπήρξε διαδικασία νόμιμης παρακολούθησης; Δεν το βλέπω σε καμία δήλωση… Άρα μιλάμε για παρακολούθηση που λογικά είναι παράνομη», παρατήρησε ο Στέργιος Πιτσιόρλας. 

Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Ρουμπάτη ότι είπε ψέματα, καθώς παρουσίασε ως δικαιολογία για την παρακολούθησή του το γεγονός ότι ως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ διαπραγματευόταν την πώληση νησιών, εκτάσεων κτλ. και ταυτόχρονα ήταν διαχειριστής εταιρείας.

Ωστόσο, όπως υποστήριξε ο κ. Πιτσιόρλας στον ΣΚΑΪ, οι δύο υποθέσεις της Οξυάς και της Ζακύνθου (οι οποίες παρουσιάστηκαν ως πρόσχημα για την παρακολούθησή του) είχαν ολοκληρωθεί πριν αυτός αναλάβει την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ τον Μάρτιο του 2015 και αφού είχε παραιτηθεί από όλες τις επαγγελματικές του δραστηριότητες.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε επιχειρήσει να της δείξει υποκλοπές της ΕΥΠ.

Την αποκάλυψη έκανε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» όπου υποστήριξε ότι όσο ήταν πρόεδρος της Βουλής «σίγουρα» ήταν υπό παρακολούθηση και ότι ο κ. Τσίπρας είχε επιχειρήσει να την επηρεάσει επικαλούμενος παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.

«Ο ίδιος ο Τσίπρας επιχείρησε να με επηρεάσει, επικαλούμενος παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, που μάλιστα θέλησε να μου δείξει», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η παρακολούθηση, όπως αναφέρεται στην συνέντευξη, «αφορούσε κρατούμενο, ο οποίος, υποτίθεται, σχεδίαζε να φάει έναν ΣΥΡΙΖΑίο. Τότε, είχα αρνηθεί να δω τις υποτιθέμενες απομαγνητοφωνήσεις».

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ακόμη ότι «οΣΥΡΙΖΑ εγκαθίδρυσε ένα παρακράτος μέσα στο κράτος» αναφορικά με τις υποκλοπές. Σε ότι αφορά στην υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη η κυρία Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι έπρεπε να δεχθεί να ενημερωθεί και να ενημερώσει ο ίδιος τον ελληνικό λαό.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου