Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Πρόκληση ο Ζεϊμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «τουρκική» μειονότητα που «αγνοείται» από τις ελληνικές Αρχές

 



Προκλητικός ο Συριζαίος, έτοιμοι στον ΣΥΡΙΖΑ να ξεπουλήσουν τα πάντα στους Τούρκους έτσι και τους δωθεί η ευκαιρία.

Για «τουρκική» μειονότητα που… «αγνοείται» από τις ελληνικές Αρχές, κάνει προκλητικά λόγο ο -εκ νέου- υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

O υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε προκαλώντας του Έλληνες πως το κόμμα του: «έχει ταχθεί υπέρ της εφαρμογής των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) σχετικά με τα δικαιώματα της «τουρκικής» μειονότητας στη Δυτική Θράκη», κάνοντας αναφορά στην λεγόμενη -και παράνομη από την ελληνική δικαιοσύνη- «"Τουρκική" Ένωση Ξάνθης».

«Οι αποφάσεις του ΕΔΔΑ δεν έχουν εφαρμοστεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι αυτές οι αποφάσεις μπορούν να εφαρμοστούν. Θα εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Όταν ήμασταν στην εξουσία, φέραμε αυτό το θέμα στο κοινοβούλιο, αλλά δεν μπορέσαμε να βρούμε υποστήριξη από κανένα κόμμα. Πιστεύω ότι ένα κόμμα που είναι ευαίσθητο στα ανθρώπινα δικαιώματα θα προσεγγίσει αυτό το ζήτημα πολύ διαφορετικά» δήλωσε, ζητώντας από τις ελληνικές Αρχές να επιτρέπουν την χρήση του όρου «τουρκικό/ή» στα σωματεία της μειονότητας.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, πως επι των ημερών της «οι θεσμοί της «τουρκικής» μειονότητας στη Δυτική Θράκη υπέστησαν πιέσεις» και πως σε κάθε επίσκεψή του στην περιοχή ο πρωθυπουργός «αγνοεί την μειονότητα». Οι βολές στράφηκαν και κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη. «Ο κ. πρωθυπουργός επισκέφθηκε την περιοχή μας πριν από λίγες ημέρες. Και πάλι αγνόησε την μειονότητα. Το ίδιο και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ που βρέθηκε τις τελευταίες μέρες στα μέρη μας» είπε.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε να προκαλεί, υποστηρίζοντας πως το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις Μουφτείες και τους Μουφτήδες που ψήφισε η κυβέρνηση και πλέον εφαρμόζεται δεν έγινε αποδεκτό από τη μειονότητα. «Φυσικά, αντιδράσαμε σε αυτό. Προσωπικά ψήφισα αρνητικά στη βουλή. Η κυβέρνηση της ΝΔ απέτυχε στο θέμα των δικαιωμάτων της μειονότητας» τόνισε.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ο κ. Ζεϊμπέκ είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της επίλυσης των υφιστάμενων προβλημάτων μέσω διαλόγου και πως κόμμα του -εφόσον σχηματίσει κυβέρνηση- θα εφαρμόσει μια διαφορετική εξωτερική πολιτική, από τη σημερινή της Ν.Δ.

Με λίγα λόγια θα ξεπουλήσει ότι νησί θεωρεί ότι θέλει η Τουρκία, αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έτοιμο το σχέδιο!!



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου