Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Ο Τσίπρας παρακαλάει ΠΑΣΟΚ - ΚΚΕ να επιβιώσει πολιτικά σε βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων

 


Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε το πρωί της Δευτέρας (8/5/2023) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και με φανερή την αγωνία και την απόγνωση, παρακάλεσε το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ να τον βοηθήσουν να επιβιώσει πολιτικά σε βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων.

“Τείνω το χέρι και στον Ανδρουλάκη, ακόμα και στο ΚΚΕ” είπε ο Τσίπρας 

Είπε  “εάν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος, πιστεύω ότι θα έχουμε κυβέρνηση” ανέφερε ο Τσίπρας και περιέγραψε ως “οξύμωρο” να διεκδικεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης την “την αποκλειστικότητα της παρακαταθήκης και της κληρονομιάς” του Ανδρέα Παπανδρέου, λέγοντας πως εκείνος “δεν είχε διμέτωπο”. Την ίδια ώρα, “ήμουν 14 ετών το 89. Τα θυμάμαι” σχολίασε ο κ. Τσίπρας για τις επιθέσεις της Αριστεράς κατά του ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, ενώ “και εγώ αυτή τη στιγμή δέχομαι επιθέσεις εκατέρωθεν” σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ωστόσο, “εγώ τείνω το χέρι και στον Ανδρουλάκη, ακόμα και στο ΚΚΕ” διευκρίνισε ο πολιτικός απατεώνας, ενώ τόνισε ότι “θεωρώ ανιστόρητη αυτή την πολιτική” του “τι Πλαστήρας τι Παπάγος” από πλευράς του Περισσού. Εξίσου “ανιστόρητη” χαρακτήρισε ο κ. Τσίπρας και την άποψη του Νίκου Ανδρουλάκη που “τηρεί τη στάση ενός διμέτωπου”, επισημαίνοντας με νόημα πως “η επόμενη ημέρα των εκλογών θα είναι μια διαφορετική ημέρα”.

Κάνοντας επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είπε, “θεωρώ πάρα πολύ προβληματικό το γεγονός ότι ο κ. Ανδρουλάκης έχει θέσει ως μοναδική προϋπόθεση στο δημόσιο διάλογο το θέμα των προσώπων και όχι των πολιτικών” σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ απέρριψε τρίτο πρόσωπο στη θέση του Πρωθυπουργού, εγκαλώντας τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ ότι θέλει “να οικειοποιηθεί το δικαίωμα του ελληνικού λαού”. “Με τις ίδιες πολιτικές, αλλά χωρίς τον κ. Μητσοτάκη, θα ήταν οκ;” διερωτήθηκε ακόμη ο κ. Τσίπρας για τον κ. Ανδρουλάκη, ενώ πρόσθεσε πως “αν το θέσει θα πάρει και την ευθύνη, την ευθύνη να πάμε σε δεύτερες εκλογές”. Για τον εαυτό του, απάντησε πως “δεν θα έχω το δικαίωμα από τον ελληνικό λαό να το δεχθώ” άλλο Πρωθυπουργό, αφού “δεν μπορεί να βγάζουμε από αυτήν την εξίσωση την ετυμηγορία του ελληνικού λαού”, όπως είπε. Παράλληλα, απευθυνόμενος στις “προοδευτικές δυνάμεις”, “σε ποιο από τα 11 σημεία διαφωνείτε;” τόνισε ο κ. Τσίπρας και στρεφόμενος στο ΠΑΣΟΚ και τις όποιες επιφυλάξεις του, “να έρθει μαζί να τα εφαρμόσουμε. Να είναι εγγύηση” της πολιτικής αλλαγής περιέγραψε, εκτιμώντας πως “τελειώνουν τα ψέματα”.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου