Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

ΗΠΑ: Οκτώ νεκροί και δέκα τραυματίες από την επίθεση με αυτοκίνητο στο Τέξας

 



Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου δέκα ακόμη τραυματίστηκαν χθες Κυριακή (7/5) στο Τέξας των ΗΠΑ, όταν οδηγός πέρασε κόκκινο φανάρι και έριξε το αυτοκίνητό του σε μια ομάδα ανθρώπων που περίμεναν το λεωφορείο, μπροστά από κέντρο υποδοχής μεταναστών.

«Το αυτοκίνητο παραβίασε ένα κόκκινο φανάρι και έπεσε πάνω σε πολλούς ανθρώπους» περίπου στις 08:30 (το πρωί της Κυριακής τοπική ώρα), στη Μπράουνσβιλ, μια πόλη στη μεθόριο του Τέξας με το Μεξικό, δήλωσε ο Μάρτιν Σάντοβαλ εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

«Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 10 τραυματίστηκαν», πρόσθεσε. «Δεν γνωρίζουμε αν όλοι οι νεκροί είναι μετανάστες. Το ερευνούμε σε συνεργασία με τη συνοριοφυλακή», σημείωσε.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου έχει συλληφθεί και νοσηλεύεται επίσης στο νοσοκομείο καθώς έχει τραυματιστεί, σύμφωνα με τον Σάντοβαλ.

«Όλα έγιναν ξαφνικά. Μία γυναίκα πέρασε με το αυτοκίνητό της και μας είπε να κάνουμε στην άκρη και κάναμε στην άκρη. Ήταν υπόθεση μερικών δευτερολέπτων. Ο δολοφόνος έφτασε με το αυτοκίνητο του, μας έδειχνε με το δάχτυλο και μας έβριζε», δήλωσε ο Λουίς Ερέρα ένας 36χρονος κάτοικος Βενεζουέλας που τραυματίστηκε στο χέρι.

Ο οδηγός συνελήφθη για «επικίνδυνη οδήγηση», αλλά «είναι περισσότερο από πιθανό ότι θα του απαγγελθούν αργότερα και άλλες κατηγορίες», σημείωσε ο Σάντοβαλ, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου