Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Η Ελλάδα θα κατακτήσει σύντομα την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα

 



Πρόεδρος του Eurogroup Paschal Donohoe μιλώντας στην εκδήλωση του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα: «Ελληνική Οικονομία: Ανθεκτικότητα - Πρόοδος - Προοπτική»:

  • Είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα κατακτήσει σύντομα την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα όσον αφορά το δημόσιο χρέος. Και ο λόγος που πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί είναι όλη η δουλειά που μας έχει φέρει έως αυτό το σημείο.
  • Τον περασμένο Αύγουστο, χάρη στο έργο σας, την αποφασιστικότητά σας και τις πολιτικές σας η Ελλάδα εξήλθε από το πλαίσιο ενισχυμένης εποπτείας. Αυτό ήταν ένα εξαιρετικά σημαντικό ορόσημο για την Ελλάδα και την Ευρώπη.
    • Πετύχατε ανάπτυξη του εθνικού εισοδήματος της τάξης του 5,9% πέρυσι, για φέτος προβλέπεται ανάπτυξη 2,3%. Πρόκειται για επίπεδα που είναι τώρα πάνω από τον μέσο όρο στην ευρωζώνη. 
    • Το επίπεδο του πληθωρισμού είναι ένα από τα χαμηλότερα στην ευρωζώνη. Μολονότι παραδέχομαι ότι οι αυξήσεις στις τιμές, η αύξηση στο κόστος ζωής, έχουν ασφαλώς επηρεάσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, χάρη στις αποφάσεις που έγιναν στη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών σας είχατε τη δυνατότητα να επέμβετε εκ νέου και να υποστηρίξετε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.
  • Όταν συγκροτηθεί η νέα κυβέρνηση, μετά τις εκλογές, θα έχει μία πιο υγιή οικονομική προοπτική, πιο ισχυρά οικονομικά θεμέλια από οποιαδήποτε προηγούμενη κυβέρνηση εδώ και κάποιο καιρό. Αυτό οφείλεται στη δουλειά που έχετε κάνει, στις πολύ δύσκολες αποφάσεις που ελήφθησαν σε κάποιες περιπτώσεις. Αυτή η δουλειά απέφερε αποτελέσματα, ενίσχυσε την ανθεκτικότητά σας, ακριβώς σε μία συγκυρία που το χρειαζόμαστε. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα περήφανοι για τις υπηρεσίες που έχετε προσφέρει στον ελληνικό λαό.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου