Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Αναπτυξιακό Σχέδιο Ηπείρου: Περισσότερα από 380 έργα και παρεμβάσεις 2,7 δισ. ευρώ για την Ήπειρο του 2030

 



Παρουσιάστηκε με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ηπείρου, στο πλαίσιο του οποίου  υλοποιούνται, έχουν δρομολογηθεί ή σχεδιάζονται από την Κυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση  περισσότερα από 380 έργα και παρεμβάσεις, προϋπολογισμού 2,7 δισ. ευρώ. Το πρόγραμμα εδράζεται σε τέσσερις άξονες:

  • Τη δημιουργία σύγχρονων δικτύων και υποδομών για την αναπτυξιακή βελτίωση των συνδέσεων και της ασφάλειας των μετακινήσεων.
  • Την υλοποίηση έργων για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και την πράσινη μετάβαση.
  • Την υλοποίηση επενδύσεων που προσδίδουν μεγαλύτερη αξία στην περιοχή.
  • Την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανάμεσα στα άλλα ανέφερε:

  • Έχουμε εκπονήσει από κοινού με την Περιφέρεια έναν οδικό χάρτη για την Ήπειρο του 2030. Ένα κοινό σχέδιο δράσης που περιγράφει το δρόμο τον που θέλουμε να διαβούμε μαζί προκειμένου να κάνουμε την Ήπειρο από ουραγό που ήταν στην ανάπτυξη και σε μία σειρά από άλλους δείκτες, πραγματικό πρωταγωνιστή και όχι μόνο στην ανάπτυξη αλλά και στην κοινωνική συνοχή, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ποιότητα ζωής.
  • Όταν μιλάμε για ανάπτυξη, ειδικά σε μια Περιφέρεια σαν την Ήπειρο βλέπουμε ένα τετράγωνο το οποίο συνδέει τον τουρισμό με την προστασία του περιβάλλοντος, με τον πολιτισμό και με τον πρωτογενή τομέα. Συμπληρώστε σε αυτό μια σειρά από σημαντικές επενδύσεις, οι οποίες γίνονται στην μεταποίηση.
  • Θα ήθελα πραγματικά οι πολίτες της Ηπείρου να αξιολογήσουν αντικειμενικά αυτά για τα οποία μιλήσαμε σήμερα, να δουν όλο το έργο το οποίο έχει γίνει αυτή την τετραετία και είναι πάρα πολύ πυκνό σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής. Να συγκρίνουν το έργο αυτό με το τι έγινε την προηγούμενη τετραετία. Να συγκρίνουν, επίσης, ποιος τελικά έχει σχέδιο για το μέλλον. Ποιος έχει όραμα και το πάθος που χρειάζεται για να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο.
  • Η περιφερειακή ανάπτυξη είναι η έμπρακτη απόδειξη της κοινωνικής δικαιοσύνης, ώστε κάθε παιδί στην Πατρίδα μας, ασχέτως αν γεννιέται σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο ή στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής περιφέρειας, να μπορεί να έχει τις ίδιες ευκαιρίες και το ίδιο δικαίωμα στην ατομική προκοπή.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου