Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Βρώμικο σχέδιο Τσίπρα - Ράμμου με απόπειρα παρέμβασης στις εκλογές

 


Για την ιστορία, τον περασμένο Ιανουάριο, όταν το θέμα των υποκλοπών τέθηκε στη Βουλή μετά τη συνάντηση Ράμμου-Τσίπρα στην έδρα της ΑΔΑΕ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πανεπιστημιακός, Δημήτρης Καιρίδης, είχε αποκαλύψει τη μεθόδευση μεταξύ των δύο ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκομίσει όσο το δυνατόν περισσότερα κομματικά οφέλη από την –θεωρητικώς– Ανεξάρτητη Αρχή, με δεδομένο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε από τη συνάντηση κρατώντας φάκελο με στοιχεία της έρευνας που αφορούσαν και σε τρίτα πρόσωπα.

Μεταξύ άλλων, είχε πει ο κ. Καιρίδης: «Μπορεί κάποιος να ζητά από την ΑΔΑΕ πληροφόρηση για τηλέφωνα τρίτου, άλλου και όχι του ιδίου; Προφανώς όχι. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Ο κύριος Τσίπρας δικαιούται να ζητήσει μόνο για το δικό του τηλέφωνο και όχι για τηλέφωνα τρίτων, όπως έκανε με το αίτημά του προς την ΑΔΑΕ. Το παράνομο, το οποίο αντί να το θεωρήσει παράνομο, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ το δέχθηκε».

Στο επίκεντρο της αρνητικής δημοσιότητας πήγε να βρεθεί και πάλι ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Απορρήτων και Επικοινωνιών πρώην ανώτατος δικαστικός Χρήστος Ράμμος, που είναι γνωστές οι σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, άλλωστε με αυτό το κόμμα τοποθετήθηκε σε αυτή την θέση λίγο πριν τις εκλογές του 2019.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σοβαρών ιστοσελίδων και εφημερίδων, ο κ. Ράμμος είχε προγραμματίσει πριν λίγες ημέρες συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ανεξάρτητης Αρχής τη λήψη απόφασης για δύο πολύ σημαντικά θέματα: την κλήση σε κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ κ. Θεμιστικλή Δεμίρη, καθώς και την κλήση επικεφαλής κρατικών οργανισμών, που κατά την κρίση του είχαν εμπλακεί στην υπόθεση των υποκλοπών και αυτό μέσα σε χρόνο εκλογών.

Η κλήση του διοικητή της ΕΥΠ θα είχε ως στόχο την παροχή εξηγήσεων σε διάφορα θέματα που ο κ. Ράμμος είχε εστιάσει την προσοχή του, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι αυτό ήταν σχέδιο για να ξανά βγει στον αέρα το θέμα των υποκλοπών, ξεκάθαρα όπως φημολογείται με εντολή του αποδεδειγμένα υποκλοπέα όπως κατήγγειλαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τα παρακολουθούσε παράνομα, Αλέξης Τσίπρας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ράμμος είχε σχεδιάσει την υλοποίηση των προθέσεών του με τη βοήθεια ομάδας συμβούλων – συνεργατών που είχαν τοποθετηθεί στην ΑΔΑΕ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τελικός στόχος της σχεδιαζόμενης παρέμβασης του κ. Ράμμου ήταν η για πρώτη φορά εφορμογή της διάταξης του Νόμου 3115/2003, η οποία ορίζει ότι «σε περίπτωση παραβάσεως της κείμενης με το απόρρητο των επικοινωνιών ή τους όρους και τις διαδικασίες άρσης αυτού», η Ανεξάρτητη Αρχή «δύναται, με ειδικά αιτιολογημένη απόφασή της και ύστερα από παροχή εξηγήσεων των ενδιαφερομένων, να επιβάλει στο υπαίτιο νομικό ή φυσικό πρόσωπο μία ή περισσότερες από τις παρακάτω κυρώσεις: α. σύσταση για συμμόρφωση σε συγκεκριμένη διάταξη της νομοθεσίας με προειδοποίηση επιβολής κυρώσεων σε περίπτωση υποτροπής και β. πρόστιμο από 15.000 ευρώ έως 1.500.000 ευρώ».

Του Ράμμου δεν το πέρασε, αφήνοντας στεναχωρημένο τον υποκλοπέα Αλέξη Τσίπρα, αφού το σχέδιο προσέκρουσε στις αντιρρήσεις ορισμένων μελών της Ολομέλειας, τα οποία όχι μόνο εξέφρασαν ανοιχτά τις διαφωνίες τους με το σκεπτικό ότι αυτή η κίνησή του προέδρου θα έχει –σε κάθε περίπτωση– προεκλογικές ερμηνείες, ανεξάρτητα από το πάγιο σκεπτικό ότι η Αρχές οφείλουν να συνεχίζουν το έργο τους υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, ακόμα και σε προεκλογικές περιόδους.

Έτσι λοιπόν έπεσε στο κενό έπεσε η ξεκάθαρα ύποπτη απόπειρα παρέμβασης Ράμμου στην προεκλογική διαδικασία. 

Η ίδια η Ολομέλεια της ΑΔΑΕ τον επανέφερε στην τάξη ακυρώνοντας την ημερήσια διάταξη που είχε αναλάβει να εκτελέσει ο ίδιος ο Ράμμος προφανώς κατά εντολή του Αλέξη Τσίπρα που μέσα στον πανικό θα κάνει οτιδήποτε.

Μετά τις αντιδράσεις και επειδή τον πήραν χαμπάρι, ο κ. Ράμμος έστειλε mail προς τα μέλη της Ολομέλειας, με το οποίο γνωστοποιούσε την πρόθεσή του να αποσύρει την επίμαχη θεματολογία από τη συνεδρίαση.



 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου