Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

«Eργαλειοποίηση» της τραγωδίας απο ΣΥΡΙΖΑ μέσω ΜΚΟ «Αλληλεγγύη σε όλους», με εμπλοκή βουλευτή και πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ

 



Η επιχείρηση δημιουργίας «νέων πλατειών» με δήθεν «σιωπηλές» συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, γίνεται μέσω της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη σε όλους», που έχει στενή σχέση με μια βουλευτή και πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ γνωστή σε όλους για τα γεμιστά της. 

Η προχθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα με σύνθημα «ΠΕΝΘΟΥΜΕ τους νεκρούς μας, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την αλήθεια» υιοθετήθηκε επισήμως από τον ΣΥΡΙΖΑ με σειρά κορυφαίων στελεχών του να την αναπαράγουν στα social media, κάτι που δεν έκαναν με τους 104 νεκρούς στο Μάτι και τους 24 νεκρούς στην Μάνδρα, ώστε να δείξουν αλληλεγγύη.

Σύμφωνα με την Νέα Δημοκρατία και όσους παρακολούθησαν την εξέλιξη της τραφωδίας, εξασφάλισε πυκνή τηλεοπτική παρουσία ο πρόεδρος των μηχανοδηγών Κ. Γενιδούνιας, ο οποίος πέρασε τη «γραμμή» ότι «τον τελευταίο καιρό δεν δουλεύει τίποτα», αποκρύπτοντας τη δεύτερη ιδιότητα που έχει: Είναι εκλεγμένο μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ μετά το πρόσφατο συνέδριό του. Χαρακτηριστικό του δόλου που υποκρύπτει η χρησιμοποίηση του συνδικαλιστή είναι ότι η Κουμουνδούρου έσπευσε να κατεβάσει από την επίσημη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ τη σελίδα και το βιογραφικό του «ανεξάρτητου συνδικαλιστή», που υπήρχαν έως την Πέμπτη. 

Επιχειρείται να μηδενιστεί η σημασία του ομολογημένου και πολλαπλώς αποδεδειγμένου ανθρώπινου λάθους του σταθμάρχη της Λάρισας και πιθανώς του μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Ο στόχος είναι προφανής: Για όλα φταίει η κυβέρνηση. Εξ αντικειμένου οι ευθύνες δεν εξαντλούνται στον σταθμάρχη -καθώς η τραγωδία ανέδειξε τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στις υποδομές-, αλλά η «αθώωσή» του βιάζει την κοινή λογική. Μεταξύ άλλων, γιατί αν δεν είχαν γίνει τα μοιραία λάθη του σταθμάρχη, δεν θα είχε γίνει η τραγωδία. Και βεβαίως δεν θα είχε ανοίξει η συζήτηση, η οποία ευλόγως και δικαίως φτάνει πολύ μακριά.

Η σύγκριση της διαχείρισης των δυο τραγωδιών (Μάτι-Τέμπη) που επιχειρεί ο φαιδρός ΣΥΡΙΖΑ είναι συντριπτική σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε, υπήρξε καταφανής ανικανότητα, δεν υπήρξε καμία παραίτηση (ο κ. Τόσκας παραιτήθηκε βραδυφλεγώς κι αφού προηγουμένως, όσο κι αν έψαξε, δεν βρήκε τίποτα λάθος…) και -κυρίως- υπήρξε το αδιανόητο θέατρο του Α. Τσίπρα και η ιστορική συνέντευξη τύπου με τα ψευδή και ανύπαρκτα «δορυφορικά στίγματα», που έδειχναν… σχέδιο εμπρησμού. 

Σήμερα που κρύβεται ο Χρήστος Σπίρτζης, υπουργός μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 έως το 2019, χωρίς να έχει πει ένα συγνώμη και αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που του αναλογούν, σε αυτή την τραγωδία, ο αρμόδιος υπουργός παραιτήθηκε την ίδια μέρα, η διοίκηση του ΟΣΕ παραιτήθηκε, ο κρατικός μηχανισμός, Πυροσβεστική, ΕΛ.ΑΣ., ΕΚΑΒ, ΕΜΑΚ, ΕΣΥ, αντέδρασε άμεσα και, κυρίως, δεν υπήρξαν υποκρισία και ευθυνοφοβία ούτε προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου