Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του ελληνικού λαού

 


Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά το χαιρετισμό του προς τους πολίτες του Δήμου Αχαρνών:

Καθώς πλησιάζουμε πια στο τέλος αυτής της κυβερνητικής θητείας -το γνωρίζετε όλες και όλοι, οι εκλογές είναι κοντά πια, θα γίνουν την άνοιξη- τα διλήμματα τα οποία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι πολίτες, είναι πάρα πολύ ξεκάθαρα.

Έχουν να συγκρίνουν τώρα μια τετραετία Νέας Δημοκρατίας και να συγκρίνουν με την προηγούμενη τετραετία. Διότι οι ίδιοι οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα στα βράχια το 2015, οι ίδιοι οι οποίοι πρωταγωνίστησαν αρνητικά στην ανάπτυξη για τέσσερα χρόνια -τη χαμηλότερη ανάπτυξη στην Ευρώπη είχαμε από το 2015 ως το 2019, σήμερα έχουμε μία από τις υψηλότερες- οι ίδιοι οι οποίοι σας τσάκισαν στους φόρους, οι ίδιοι οι οποίοι άνοιξαν τα σύνορα και έκαναν την Ελλάδα «ξέφραγο αμπέλι», οι ίδιοι οι οποίοι αναζητούσαν γεωπολιτικούς συμμάχους στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, έρχονται πάλι να διεκδικήσουν τη ψήφο του Ελληνικού λαού.

Ας συγκριθούμε, λοιπόν. Ποιος σας είπε ότι θα μειώσει τους φόρους και τους μείωσε; Η Νέα Δημοκρατία. Ποιος σας είπε ότι θα δημιουργήσει περισσότερες δουλειές και τις δημιούργησε; Η Νέα Δημοκρατία. Ποιος σας είπε ότι θα φυλάξει τα σύνορα και τα φύλαξε; Η Νέα Δημοκρατία.

Θα συγκριθούμε, λοιπόν, θα μετρηθούμε και θα συζητήσουμε για το σχέδιό μας για το μέλλον. Διότι αυτό το οποίο ενδιαφέρει εσάς καθώς θα προσέρχεστε στις κάλπες, δεν είναι τόσο το τι έγινε αυτά τα τέσσερα χρόνια -το γνωρίζετε καλά νομίζω, δεν χρειάζεται να σας πω πολλά περισσότερα- αλλά ποιο είναι το σχέδιό μας για την επόμενη τετραετία.

Πώς θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους. Πώς θα δημιουργήσουμε παραπάνω δουλειές.

Πώς θα φτιάξουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο θα γνωρίζει ο κάθε πολίτης ότι θα μπορεί να έχει ποιοτική πρόσβαση σε ποιοτικές φροντίδες υγείας.

Πώς θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε τα σχολεία μας. Τα πανεπιστήμιά μας. Την τεχνική εκπαίδευση.

Πώς θα εξακολουθούμε η Ελλάδα να είναι ένας ασφαλής προορισμός και μια χώρα η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης. Κάναμε την Ελλάδα από ουραγό, πρωταγωνιστή στην Ευρώπη.

Όλα αυτά θα τα ζυγίσετε και θα τα αξιολογήσετε. Και έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του ελληνικού λαού. Ξέρω ότι υπήρχαν συμπολίτες μας που δεν ανήκαν στη Νέα Δημοκρατία, που μας εμπιστεύθηκαν το 2019 και πιστεύω ότι αισθάνονται δικαιωμένοι για την επιλογή τους. Όπως ξέρω ότι σίγουρα ανάμεσά μας υπάρχουν και συμπολίτες μας που δεν μας έχουν ψηφίσει. Που μπορεί να μας ψηφίσουν για πρώτη φορά, γιατί πείστηκαν τελικά ότι οι σχέσεις εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας στην πολιτική χτίζονται από πολιτικούς που αυτά που λένε τα κάνουν και δε σας τάζουν πράγματα τα οποία γνωρίζετε ότι δεν μπορούμε να τα κάνουμε πράξη.

 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου