Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Θεσσαλία 2030: Πάνω από 570 έργα με προϋπολογισμό 4,5 δισ. ευρώ

 


Παρουσιάστηκε στη Λάρισα  το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του οποίου  υλοποιούνται, έχουν δρομολογηθεί ή σχεδιάζονται από την Κυβέρνηση περισσότερα από 570 έργα και παρεμβάσεις, προϋπολογισμού 4,5 δισ. ευρώ. Αφορούν  σύγχρονα δίκτυα και υποδομές, την αγροτική παραγωγή και την πράσινη μετάβαση, δράσεις για την ποιότητα ζωής και επενδύσεις που δίνουν αξία στην περιοχή.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανάμεσα στα άλλα, υπογράμμισε:

Η πυκνότητα των έργων που δρομολογούνται στη Θεσσαλία πραγματικά την καθιστά πρωταθλήτρια στην ανάπτυξη σε ολόκληρη τη χώρα. Η περιφέρεια αυτή έχει έναν πολύ ισχυρό αναπτυξιακό σφυγμό, τον οποίο ερχόμαστε να ενισχύσουμε μέσα από μια σειρά από δράσεις, με έργα υποδομών, έργα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, έτσι ώστε πραγματικά να μπορέσει να ξεδιπλώσει όλο της το αναπτυξιακό δυναμικό. Αλλά ταυτόχρονα  να δημιουργηθεί μία δίκαιη ανάπτυξη και το μέρισμα να μοιράζεται δίκαια σε όλους, σε κάθε γωνιά της, διότι από την πρώτη στιγμή έχω πει ότι δεν νοείται να υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων, οι πολίτες των μεγάλων αστικών κέντρων και της Περιφέρειας. Κάθε πολίτης να έχει τις ίδιες ευκαιρίες, τις ίδιες δυνατότητες, την ίδια πρόσβαση στην πρόνοια της πολιτείας, την ίδια δυνατότητα για ατομική οικογενειακή και συνολική προκοπή.

Το σχέδιο αυτό κάνει πράξη αυτό το όραμα. Δεν είναι απλά ένας κατάλογος έργων. Αποτυπώνει μία συνολική αναπτυξιακή λογική για το πώς αντιλαμβανόμαστε το μέλλον της χώρας κατά προέκταση. Ένα μέλλον το οποίο στηρίζεται πρωτίστως στη δυνατότητά μας να ξεκλειδώνουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιφέρειας.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου