Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Οι τέσσερις κεντρικοί στόχοι της κυβέρνηση Μητσοτάκη για την επόμενη τετραετία

 


Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Λάρισα:

Οι στόχοι μας, λοιπόν, είναι πολύ καθαροί. Θα έχουμε την ευκαιρία τις επόμενες εβδομάδες, τους επόμενους μήνες, να ξεδιπλώσουμε αναλυτικά το κυβερνητικό μας πρόγραμμα ενόψει των επικείμενων εκλογών. Τέσσερις στόχους συγκρατήστε μόνο:

Μία χώρα δυναμική και παραγωγική. Και αν ο στόχος της οικονομικής πολιτικής, ο κεντρικός μας στόχος την πρώτη τετραετία, ήταν οι χαμηλότεροι φόροι, δεσμεύομαι ότι ο κεντρικός μας στόχος τη δεύτερη τετραετία θα είναι οι καλύτεροι μισθοί, οι οποίοι -να το αναγνωρίσουμε- είναι ακόμα χαμηλοί στον τόπο μας. Είναι χαμηλοί στον ιδιωτικό τομέα και, ναι, είναι χαμηλοί και στον δημόσιο τομέα.

Ο δεύτερος στόχος μας είναι μία Ελλάδα πιο ανθρώπινη, με αξιοπρεπή υγεία, σε σύγχρονα νοσοκομεία, με δωρεάν -να το ξαναπώ- προληπτικές εξετάσεις για όλους. … Έτσι αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, μια ολοκληρωμένη πολιτική υγείας, η οποία δεν εξαντλείται μόνο στο τι κάνουμε στα νοσοκομεία μας, αλλά αρχίζει από την πρόληψη, από την υγιεινή ζωή, από την άθληση. 

Θέλουμε μια κοινωνία ψηφιακή και πράσινη. Ένα κράτος φιλικό. Η ψηφιακή επανάσταση τώρα ξεκίνησε, αλλά έχει ακόμα πολλά βήματα για να ολοκληρωθεί. Και βέβαια η ενέργειά μας, πια, θα παράγεται ολοένα και περισσότερο από τον άνεμο και από τον ήλιο μας. Κανείς δεν μπορεί να μας τα πάρει αυτά. Είναι ήδη οι φτηνότερες μορφές ενέργειας.

Και τέταρτον, θέλω και θα αγωνιστώ για μια πατρίδα θωρακισμένη και ασφαλή. Υπερήφανη και μέσα και έξω από τα σύνορά της.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου