Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Νέα δολοφονία κρατούμενου απο αστυνομικούς και νοσηλευτές στις ΗΠΑ

 


Επτά αστυνομικοί και τρεις εργαζόμενοι σε ψυχιατρική κλινική στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ καθηλώνουν με το βάρος τους έναν μαύρο άνδρα δεμένο χειροπόδαρα, που δεν αντιστέκεται και τον δολοφονούν προκαλώντας του ασφυξία.

Μια κάμερα καταγράφει τις τελευταίες στιγμές του 28χρονου Άιρβο Οτιένο στις 6 Μαρτίου στην ψυχιατρική κλινική του Χένρικο της Βιρτζίνια. Επί 12 λεπτά οι αστυνομικοί και οι εργαζόμενοι πιέζουν με τα γόνατά τους στο έδαφος τον μαύρο, μέχρι που αφήνει την τελευταία του πνοή σε μια σκηνή, που θυμίζει τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ προ τριετίας.

Στο βίντεο, που κάνει το γύρο του κόσμου, άλλοι υπάλληλοι της κλινικής διακρίνονται να παρακολουθούν αμέτοχοι τη σκηνή χωρίς να προσπαθούν να σταματήσουν τους δολοφόνους. 

Όταν το θύμα με τα ψυχικά προβλήματα παύει να κινείται, προσπαθούν να τον επαναφέρουν στη ζωή. Αλλά μάταια…

Η νεκροψία έδειξε ότι ο άτυχος 28χρονος μαύρος πέθανε από ασφυξία, ενώ υφίστατο «σωματικό περιορισμό», όπως ανακοίνωσε η εισαγγελέας της κομητεία Ντινγουίντι της Βιρτζίνια, Αν Κάμπελ Μπάσκερβιλ. Στους επτά αστυνομικούς του γραφείου του σερίφη της κομητείας Χένρικο, ηλικίας μεταξύ 30 και 57 ετών, και στους τρεις εργαζόμενους στην κλινική, ηλικίας μεταξύ 23 και 34 ετών, ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου