Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων από μικρομεσαίες επιχειρήσεις για χρηματοδότηση δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού

 



Ξεκινά την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης για την Δέσμη Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ που εντάσσεται στο νέο Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» του νέου ΕΣΠΑ 2021 – 2027.


Στόχος της Δράσης είναι η αντιμετώπιση της υστέρησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ενσωμάτωση σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών στην παραγωγική τους δραστηριότητα.

Το πρόγραμμα είναι διαρθρωμένο σε τρεις δράσεις ανάλογα με την υφιστάμενη ψηφιακή και τεχνολογική ωριμότητά, αλλά και τις διαφορετικές επενδυτικές ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα είναι άμεση και θα γίνεται με τη σειρά που υποβάλλονται μέχρι εξάντλησης του προϋπολογισμού της Δράσης ανά κατηγορία περιφέρειας. Το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται έως 50% ενώ σε ορισμένες περιοχές της χώρας φτάνει και το 60%.

Η πρόσκληση «ψηφιακός μετασχηματισμός» είναι η πρώτη εμβληματική δράση του νέου ΕΣΠΑ και έρχεται να στηρίξει την προσπάθεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων -που συνιστούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας- να γίνουν πιο εξωστρεφείς και πιο ανταγωνιστικές στο απαιτητικό διεθνές οικονομικό περιβάλλον.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου