Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Απολογισμός των κυβερνητικών δράσεων της εβδομάδας

 



Στον καθιερωμένο πλέον απολογισμό των κυβερνητικών δράσεων της εβδομάδας ο πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Facebook, αναφέρθηκε:


Στη στήριξη των 1.112.000 συνταξιούχων που δεν είδαν αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς με έκτακτο βοήθημα 200-300 ευρώ.

Στη ρύθμιση 36 ή 72 δόσεων αλλά και τη δυνατότητα αναβίωσης παλαιότερων σχημάτων ρύθμισης 72 ή 120 δόσεων.

Στη βελτίωση του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Στην επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τους αγρότες.

Στην παράταση 6 μηνών για το χαμηλό ΦΠΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Στην αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στα 200 ευρώ.

Στη νέα πρωτοβουλία και την επιδότηση ανέργων που βρίσκουν δουλειά καθώς για πρώτη φορά, εκτός από τον μισθό τους, θα συνεχίσουν να εισπράττουν το 50% του επιδόματος ανεργίας μέχρι να λήξει το διάστημα της περιόδου επιδότησής τους.

Στην παρουσίαση των σχεδίων για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Στην επιχορήγηση 1.500 ανέργων ηλικίας 18-29 ετών για να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Στις δράσεις που αφορούν την πλήρη συμμετοχή ατόμων με αναπηρία ή χρόνια πάθηση στην κοινωνική και οικονομική ζωή, κατοχυρώνοντας τη γενική αρχή της ίσης μεταχείρισης – ένα διαχρονικό αίτημα του αναπηρικού κινήματος.

Στα δύο εμβληματικά έργα που εγκαινιάστηκαν στη Δυτική Μακεδονία: «Το πρώτο είναι η νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5. Μία σύγχρονη μονάδα, η πιο αποδοτική στην Ελλάδα, με πολύ μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, που υπηρετεί τον στόχο της ενεργειακής ασφάλειας. Το δεύτερο είναι το πιο σύγχρονο campus πανεπιστημίου στην Ελλάδα, τη νέα πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που σύντομα θα την πλαισιώσουν νέες σύγχρονες φοιτητικές εστίες, ένα κέντρο καινοτομίας αλλά και ένα πράσινο data center. Αυτά είναι δύο από τα 380 έργα συνολικού προϋπολογισμού 4 δισεκατομμυρίων ευρώ που περιλαμβάνονται στο περιφερειακό σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης για τη Δυτική Μακεδονία του 2030».

Στις εργασίες καθαρισμού για λόγους αντιπυρικής προστασίας σε έναν από τους λίγους πνεύμονες πρασίνου στην Αττική, το Κτήμα Συγγρού. 

Στις αναδασώσεις στο Σέιχ Σου και στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, που έχουν πληγεί από παλιότερες πυρκαγιές. «Οι ζημιές θα αποκατασταθούν και θα φυτευτούν συνολικά 100.000 νέα δέντρα, ενώ μαζί με το νέο περιαστικό δάσος στην περιοχή Ευκαρπίας του δήμου Παύλου Μελά -μια μεγάλη δωρεά του επιχειρηματία Σταύρου Ανδρεάδη- η πόλη θα αποκτήσει 400.000 νέα δέντρα».

Ο πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας:  «Κάποιες φορές κάνουμε μικρά βήματα μπροστά, άλλες φορές άλματα, μερικές φορές κάνουμε λάθη και αλλάζουμε πορεία – αλλά πάντα δουλεύουμε και προσπαθούμε για να προοδεύσει η Ελλάδα».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου