Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Αδειάζουν ντεπόζιτα στην Αθήνα - Κλέβουν βενζίνη

 


Τον «μπελά» τους έχουν βρει οι ιδιοκτήτες των μοτοσικλετών, μιας και το τελευταίο διάστημα έχει σημειωθεί «έκρηξη» των περιστατικών κλοπής βενζίνης από τα ρεζερβουάρ.

Ανεξέλεγκτα φαίνεται πως δρουν οι σπείρες στους δρόμους της Αθήνας, βάζοντας στο στόχαστρο τα οχήματα των κατοίκων και επισκεπτών της πρωτεύουσας.

Το τελευταίο διάστημα, πέρα από τις κλοπές και διαρρήξεις αυτοκινήτων που σημειώνονται ακόμη και μέρα-μεσημέρι, έχει καταγραφεί αύξηση και των περιστατικών κλοπής καυσίμου από τα ρεζερβουάρ των μοτοσικλετών.

Ένα τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου στον Κεραμεικό, με θύμα έναν αστυνομικό, ο οποίος προτού ανέβει στη μοτοσικλέτα του διαπίστωσε ότι το καύσιμο είχε κάνει… φτερά.

Μιλώντας στο carandmotor, ο αστυνομικός ανέφερε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η μοτοσικλέτα του εισέρχεται στο μάτι των σπειρών, μιας και το εν λόγω συμβάν είναι το δεύτερο που βιώνει μέσα σε διάστημα τριών μηνών.

Σύμφωνα με την περιγραφή του αστυνομικού, αμφότερα τα περιστατικά σημειώθηκαν κάτω από το σπίτι του, σε δρόμο του Κεραμεικού που είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστος. Και στις δύο περιπτώσεις, για την αφαίρεση του καυσίμου, οι δράστες έκοψαν το σωληνάκι από το ρουμπινέτο και στη συνέχεια έριξαν τη βενζίνη σε ένα δικό τους μπετονάκι.

Οι πληροφορίες του carandmotor αναφέρουν ότι οι επιτήδειοι δρουν σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, βάζοντας στο «μάτι» τις μοτοσικλέτες που βρίσκονται σταθμευμένες σε δρόμους, πεζοδρόμια και πυλωτές πολυκατοικιών.

Επιπροσθέτως, πέρα από τις κλοπές καυσίμου, οι σπείρες προβαίνουν και στην κλοπή εξαρτημάτων από τα δίκυκλα, όπως είναι το καντράν και τα φώτα τους, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι επιτήδειοι «σηκώνουν» τις μοτοσικλέτες και στη συνέχεια γίνονται «καπνός» από το σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι τον… μπελά τους έχουν βρει και οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, που βλέπουν τα οχήματα τους να είναι «απογυμνωμένα» από ζαντολάστιχα και άλλα πολύτιμα εξαρτήματα, τα οποία αφού αφαιρεθούν, πωλούνται στη «μαύρη αγορά».


Αναστάσης Γαλάνης

carandmotor.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου